HABER MERKEZİ

Bircan, Yayla Sahili'ndeki dalgakıranın hatalı yapıldığı için sahilin kullanılamaz olduğunu daha önce açıklamış ve sorunun çözülmesi için girişimlere başlayacağını söylemişti. Bircan, “Yayla Sahili'ni kurtarmak için yola çıktık” diyerek sorunları yöre halkı ile görüştü.

Yayla’da dalgakıranın yanlış yapılması nedeniyle limanın kum dolduğuna dikkat çeken Erdin Bircan, “Dalgakıran yanlış yapıldığı için limanın içine kum doluyor, limanın su derinliği 1 metreye inmiş durumda. Bu yüzden balıkçı tekneleri limanı kullanamıyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bircan limana kum dolması teknelerin mağduriyetinin büyük olduğunu ifade ederek, “Dalgakıran hatası yüzünden tarihi eserler de yok olma noktasına geldi.” dedi. Lodos olduğu günlerde dalgaların tarihi kalıntıları ciddi zarar verdiğini ifade eden Bircan, sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Bir an önce dalgakıranın limanı kum doldurmayacak şekilde düzenlenmesi veya yeniden yapılması gerektiğinin altını çizen Bircan, “Bu limanın yeniden kullanılmaya başlanması gerekiyor, bunun için ne gerekiyorsa ivedilikle yapılmalı. Tarihi eserlerin de yok olması önlenmeli.” şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ