HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, TBMM’nin 2018 ajandasında Meclis TV’ye bile özel sayfa ayırırken, 29 Ekim, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’a yer vermemesini gündeme getirmişti. Bircan’a Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından verilen yanıtta doğru olmayan ifadeler yer aldı.

Bircan, TBMM resmi ajandasında resmi bayramlara yer verilmemesini ve geçen günlerde Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının hastanede ziyaret ettiği, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretini de eleştirerek, “TBMM Ajandasında resmi bayramlarımız yoktu, Meclis TV bile vardı. Bu kepazeliğe verilen yanıt ise gerçeği yansıtmıyordu. Bu kadar Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı oldukları için yeni bir önerim var bu zatlara. Meclis’in 2019 yılı ajandasında Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ziyaret ettiği Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı püsküllü de olsun da tam olsun” diye konuştu.

Bircan’ın gündem yaratan ajanda soru önergesine verilen yanıtta, “Ajandada resmî bayramların tamamına ilişkin bilgiler kaydedilmiş olup” gibi sorulara yanıt olmayan bir üslup kullanıldı. 

Bircan, “Ajanda da resmi bayramlar yok. 23 Nisan ve 15 Temmuz var. Meclis TV’nin açılışı var. 15 Temmuz’un birinci yıl dönümü törenlerinin fotoğraflarına yer verilen 10 sayfalık özel tasarımda CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılışına katılması, TBMM Başkanı Kahraman’ın makamını ziyaret etmesi ve özel oturuma katılması etkinliklerine de yer vermediler. 15 Temmuz gecesi TBMM’den verilen fotoğraflarda ise CHP’li vekillerin olduğu fotoğraflar özellikle kullanılmadı. Bunu yapan zihniyet işte Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı, tarih bilmez bir püsküllüyü hastanede ziyaret ediyor” dedi.