HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan her sene şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan ve 1 Mart tarihi itibari ile yürürlüğe giren resmi ilan fiyat tarifesinin bu yıl halen yayınlanmaması nedeniyle yerel basının mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. Bircan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a verdiği soru önergesi ile resmi ilan tarifesinin neden 2017 yılında halen yayınlanmadığını sordu.

Bircan, “Mayıs sonuna geldiğimiz 2017 yılında halen resmi ilanlar 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren resmi ilan fiyat tarifesi ile alınıyor. Bu yüzden de en büyük geçim kaynağı resmi ilan olan yerel basınımız zor günler geçiriyor” diye konuştu. Bircan, resmi ilan tarifesi zamlarının geçen sene 12 Şubat 2016, önceki sene ise 7 Şubat 2015 Tarihli Resmi Gazetelerde yayınlanıp 1 Mart 2015 ve 2016tarihlerinde yürürlüğü girdiğini hatırlattı.

Bircan, yerel basının mağduriyeti ile ilgili,

“Her yıl şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak, 1 Mart itibari ile yürürlüğe giren resmi ilan fiyat tarifesi bu yıl neden yayınlanmamıştır?

2017 resmi ilan fiyat tarifesi ne zaman yayınlanacaktır?

2017 resmi ilan fiyat tarifesi ile yapılacak artış geçmişe dönük olarak 1 Mart’tan itibaren mi geçerli olacaktır?

Yerel basının yaşadığı mağduriyeti gidermek için bir çalışmanız olacak mıdır?” sorularına yanıt aradı.

Bircan, AK Parti’nin resmi ilan fiyat tarifesini belirlemeyerek yerel basın üzerinde bu şekilde de bir baskı aracı kurduğunun altını çizerek, “Özellikle yerel gazetelerin en önemli gelir kaynağı olan resmi ilanlarda artış yapılması, zaten zor durumda olan yerel gazeteler için zorunlu bir durumdur. Yerel basınımızın mağdur edilmesinin bir an önce önlenmesi gerekmektedir” dedi.