CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan Edirne’de yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olması nedeniyle yurttaşların yaşadığı sorunu Meclis gündemine taşıyarak, “Yetersiz yoğun bakım üniteleri yüzünden yurttaşlarımız hastalarını başka illere götürmek zorunda kalıyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yeni yapılan 1. Murat Devlet Hastanesinin yoğun bakımında bozuk üniteler bulunduğunu ve yeterli yer olmadığını kaydederek, yoğun bakım sorununu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi ile sordu.

CHP’li Bircan, Edirne hastanelerinde yoğun bakım yetersizliği nedeniyle hastaların Çorlu’daki özel hastanelere sevk edildiğine dikkat çekerek, “Yurttaşlarımız‘SGK veya Emekli Sandığı bazı tedavi ve ilaçları karşılamıyor’ denerek özel hastanelerin ek ücret talep ettiklerini ifade etmektedir” diye konuştu.

Bircan, önergesinde yoğun bakım sorunun acil olarak çözülmesi gerektiğinin altını çizerek,

“Edirne’ye yeni bir hastane yapıldığı halde ihtiyaca yanıt verebilen bir yoğun bakım ünitesi neden yapılmamıştır?

Yeni yapılan Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin yoğun bakımında neden bozuk üniteler bulunmaktadır? Bunlar neden onarılmamaktadır?

Edirne’de devlet hastanesi, üniversite, özel hastane toplam kaç hastanede yoğun bakım ünitesi vardır? Bu yoğun bakım üniteleri kaç hastaya hizmet verilebilmektedir?

2010 yılından bu yana Edirne’de kaç yurttaşımız yoğun bakımlarda yer olmadığı için diğer il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edilmiştir?

Edirne’deki yoğun bakım ünite sayısını artırmayı düşünüyor musunuz? Önümüzdeki yıllar itibari ile yoğun bakım ünite sayıları ne olacaktır?

Özel hastanelere sevk edilen yurttaşlardan özel hastanelerce ek ücret talep edilmesi yasa ve yönetmeliklere aykırı değil midir?

Bu güne kadar yurttaşlarımızdan kaç özel hastaneden böyle ek ücret talebi ile ilgili şikayet alınmıştır? Şikayetler üzerine ne işlem yapılmıştır?” sorularına yanıt aradı.