CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru olduğu belirtti. Bircan’ın mesajı şöyle:

Her gün şehit ve gazi haberleri aldığımız günleri yaşıyoruz. 19 Eylül Gaziler günü bu yüzden çok daha anlamlı.  Gazilerimiz bizim onurumuzdur. Canları pahasına kahraman askerlerimiz bu aziz vatanı bize armağan etmişlerdir.  Bağımsızlık uğruna canlarını seve seve ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ülkemiz kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin dimdik, sapasağlam, güçlü bir şekilde çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemesi de gazilerimizin ve şehitlerimizin sayesindedir.

Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı sürecinde gözlerini dahi kırpmadan düşmanın üzerine giden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarlarıdır.

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Ülkemizin kurucusu büyük ve eşsiz komutan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Savaşından sonra Türk Ulusunun Gazi unvanını verişinin 95’inci yıl dönümü. Başta Atatürk olmak üzere Türk devletinin varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”