Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan afla geri döndükleri halde polis yapılmayan polis meslek yüksek okulundan atılanların mağduriyetini Meclis gündemine taşıyarak bir yasa teklifi verdi.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan çoğu FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) baskısı ile polis meslek yüksekokulunu bırakan veya atılan öğrencilere tanınan affa rağmen YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu)’ün gösterdiği okulu bitiren adayların polis yapılmaması nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi için TBMM Başkanlığına bir yasa teklifi verdi.

Erdin Bircan, 15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ üyelerinin devletin birçok kurumuna sızdıkları, haksız yere askeri okullardan ve polis okullarından birçok öğrenciyi attırdıklarının ortaya çıktığını vurguladı. 5806 Sayılı Yükseköğretim Kanunundan Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1995- 2008 yılları arasında herhangi sebeplerle olursa olsun Polis Meslek Yüksekokullarından atılan kişilere Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programına kayıt hakkı verilmiştir. Ancak YÖK tarafından örgün eğitimdeki polis meslek yüksekokullarıyla eşdeğer olduğu kabul edilmesine rağmen, buradan mezun olan öğrencilerin 4652 Sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nda bu bölümün adının geçmemesi gerekçe gösterilerek, polis olma hakkı ellerinden alınmıştır” diyen Bircan, öğrencilerin uğradıkları haksızlığın giderilmesini talep etti. Bircan yasa telifi gerekçesinde çarpıcı bilgilere de yer verdi.  Erdin Bircan, “Öğrenci affı ile okullarına geri dönen öğrenciler mezun olup mesleklerini icra edebilirken, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programını bitiren öğrencilerin polis olma hakları ellerinden alınmıştır.  Bu öğrenci affının mantığına ve Anayasamızın eşitlik ilkesine açıkça aykırıdır” dedi.

Bircan, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için 25/04/2001 Tarih ve 4652 Sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’da değişiklik teklifini Meclis’e sundu.

Mağduriyetin giderilmesi için geçici bir madde eklenmesini talep eden Erdin Bircan, “‘Geçici Madde 11: Polis Meslek Yüksek Okullarından ilişiği kesip 5806 Sayılı Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile eğitimlerini Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programında tamamlayanlar, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde İçişleri Bakanlığına müracaat ettikleri takdirde, yaş şartı aranmaksızın polis memuru veya İçişleri Bakanlığına sivil memur olarak atanır.” teklifi ile öğrencilerin polis olmalarının önündeki engelin kaldıracağını kaydetti.