Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, TRT Spor’un Nice stadında bulunan spor müzesindeki Türkiye haritasında Trakya bölgesinin olmamasını Meclis Gündemine taşıyarak, “TRT’nin muhabiri, editörü, haber müdürü Türkiye haritasını bilmiyor herhalde, Trakya bölgesinin olmadığı haritayı sanki hiçbir şey yokmuş gibi haber yapmaktan utanmıyorlar.” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, TRT Spor’un Nice Stadında yer alan spor müzesinde yer alan Euro 2016’ya katılan takımların haritasının olduğu panoda Türkiye’nin haritasında Trakya kısmı yer almamasına rağmen, TRT’nin haber yaparken bu önemli durumun üzerinde hiç durmadığını belirtti. TRT’nin yaptığı haberdeki görüntülerde Türkiye’nin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa kıtasındaki bölümlerinin Türkiye sınırında yer almamasına sert tepki gösteren Bircan, “Tam bir skandal olan haritanın gösterildiği TRT haberinde bu görüntü verilirken, bu yanlışa dair hiçbir açıklama yer almamıştır” diye konuşu.

Konu hakkında TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a bir soru önergesi veren Bircan’ın sorduğu sorular dikkat çekti.

Bircan önergesinde,

TRT Spor’da Nice Stadı spor müzesi haberini yapan muhabir ve ya muhabirler, bu haberi okuyan editör ve haber müdürü Türkiye haritasını bilmemekte midir?

TRT’de yayınlanan haberdeki haritada Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa Kıtasında yer alan kısımlarının olmadığını hiç kimse fark etmemiş midir?

TRT’nin kurum sınavlarında coğrafya ve tarih soruları sorulmakta mıdır?

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa Kıtasında yer alan kısımlarının olmadığı harita ile ilgili Hükümetiniz nezdinde bir girişim neden yapılmamıştır?” sorularına yanıt aradı.

Konunun geçiştirilecek bir tarafı olmadığının altını çizen Bircan, “Batıda çok harita gördük, Güneydoğumuzun ayrı olduğu, Doğu Anadolu’nun ayrı olduğu. Euro 2016’yı düzenleyen ülke ise Trakyamızı ülkemizden ayırmış. Bu tam bir skandaldır. Ancak bu müzeye bu konuda bir girişim yapmayan Hükümet bu suçun ortağıdır. Bu haberi yaparken, bu konuya tepki göstermesi gereken TRT bu suçun ortağıdır. Ülkemizden Trakyamızı söküp atmaya kimsenin gücü ve yüreği yetmez” açıklamasında bulundu.