HABER MERKEZİ

“6 Ocak 2018 tarihinde, Çamlıca Muhtarlığı, Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği ve KORUDER (Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği) işbirliği ile köyümüzde dış katılıma açık olarak 13. sünü gerçekleştirdiğimiz ‘Çamlıca Bocuk Gecesi’ yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bundan önceki yıllarda katılımcı sayısını ve artış oranını tahmin edebilirken bu yıl bu kadar yoğun bir katılım olacağını diğer tüm kurum ve kuruluşlar gibi biz de ön göremedik. Etkinlikte 20 Bin kişinin üzerinde bir katılım olduğu tahmin ediliyor.

Hazırlıklarımız yaklaşık 8-10 Bin kişilik bir katılım öngörülerek yapılmıştır. Ani artan bir katılımla birlikte misafirlerimiz, yol, ulaşım, trafik sıkışıklığı, araç parkı ve WC gibi bazı aksaklıklar yaşamak zorunda kalmış olabilir. Öncelikle tüm katılımcılarımızdan hoş görüleri için teşekkür ediyor ve özür diliyoruz.

Şuna inanıyoruz ki; her geçen yıl bir öncekine göre daha az sorun ve daha fazla keyif ile etkinliğimizi sürdüreceğiz.

Önümüzdeki yıl için sponsor firma görüşmelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda bölge firmalarımızdan da destek bekliyoruz. Bölgemize özellikle kültür turizmi anlamında büyük katma değer üretecek bu etkinlik ile ilgili gerek gecenin sponsorluğu gerekse Çamlıca Bocuk Gecesi’ni ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla projesini başlatacağımız tanıtım filmi konusunda firmalarımız ile görüşmelere başladık.

Bu duygu ve düşünceler ile; Çamlıca Bocuk Gecesi’ne Türkiye’den ve Balkanların çeşitli ülkelerinden teşrif eden,  başta değerli misafirlerimiz olmak üzere, Çamlıca’nın, Kültür Turizmindeki ivmesini dikkate alıp, Bocuk Gecesi’nin farkındalık ve Markalaşma sürecine yön veren Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na, Bocuk Gecemizin “UNESCO Kültür Mirası” kapsamında değerlendirilmesi için çalışmaları başlatan Edirne Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet Hacıoğlu’na, Katılımı ile bizi onurlandıran Enez Kaymakamımız Sayın Elif Canan Tuncer Ersöz’e, Şehir dışında olmaları sebebi ile katılım sağlayamamış olan, ancak desteklerini yanımızda hissettiğimiz Keşan Kaymakamı Sayın Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan ile Keşan Belediye Başkanlığı Yönetimine, Gecenin rengine dokunmadan hassasiyetle asayişi sağlayan, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile tüm personeline, 2 yıldır elini taşın altına koyan Sahne Yöneticimiz,  Editörümüz ve Sunucumuz Sayın Billur Ocak’a, Tatil ve hafta sonu demeden çalışarak yoğun emekler veren Çamlıca Muhtarlığı çalışanlarına, Sahne, sokak, meydan, kostüm vb. gibi pek çok alandaki düzenleme ve hazırlıklar için 3 aydır gece gündüz emek veren köy gençlerinden oluşan teknik ekibimiz Aykut Doyuran, Çağatay Kuşku, Mehmet Mızrak, Musa Gürkök, Burhan Yaltaoğlu, Mustafa Çalgın, Sinem Tınmaz ve ismini sayamadığımız daha birçok arkadaşımıza, Sahne organizasyonu konusunda;  Epik Organizasyon Tiyatro Grubu; Murat Ürek, Tanju Pektaş, Bedirhan İnal ve özveri gösteren çalışma arkadaşlarına, Kısa zamanda büyük bir hassasiyetle hazırlanıp gecemizin konseptine uygun bir gösteri sahneye taşıdıkları, provalarda bizlere sanat okulunun kapılarını açtıkları, sahne ışık ve ses donanımını oluşturma konusunda işi sahiplenerek bizlerle birlikte çaba gösterdikleri için Rezidans Sanat Atölyesi Mehmet Ali Kuş, Esra Mutlu ve ekibine, Gece boyunca sahnede çaldığı müziklerle katılımcılara keyifli saatler yaşatan DJ Berkant Yalçın’a, Basın ve reklam sürecini yöneten Keşan TSO Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gökhan Gürer’e, Reklam ve grafik sürecinde gönüllü hizmet veren Keşan Reklam Ajansı sahibi Sayın Semra Anlar’a, 10 yılı aşkın bir süredir, Çamlıca Bocuk Gecesi’nin tanıtımı için yoğun emekler veren gazeteci arkadaşlarımız ve bağlı bulundukları tüm yerel ve yaygın medya kurum ve kuruluşlarına, misafirlerimizi ağırlayıp konuk eden Çamlıca sakinlerine ve esnafına, her yıl gönüllü olarak kabak tatlılarını yapan ve geceye katkı sağlayan Çamlıcalı Kadınlarımıza ve Sponsor firmalarımıza sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.”