Merkezi Keşan’da bulunan Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ve bakanlıkça kabul edilerek bu yıl uygulamaya konması için çalışmalara başlanması kararlaştırılan “Halk Elinde Hayvan Islahı” Projesi’nin yetiştiricilere yönelik ilk tanıtım toplantısı dün yapıldı.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı, saat 11.00 sıralarında başladı.

Birlik üyesi yetiştiricilerin bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya; Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Edirne İli Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday ve Başkan Yardımcısı Ramazan Ketenciler ile Tarım İl Müdürlüğü’nden Yüksek Ziraat Mühendisi Serkan Dezcan, Veteriner Hekimi Arif Hikmet Akbay katıldı.

GÜNDAY: AMACIMIZ BÖLGEDEKİ KOYUN IRKINI ISLAH ETMEK

Toplantı hakkında basına kısa bir açıklama yapan Edirne İli Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, bölgemizdeki küçükbaş hayvan ırkının şu an için çok farklılık gösterdiğini ifade edere, “Geçen yıl hazırladığımız bu proje bu yıl kabul edilerek uygulamaya konmasına karar verildi. Bölgemizdeki küçükbaş hayvan ırkını yetiştiricilerimizin kendi elinde 2-3 yılı bulacak bir süreçte daha verimli ve dayanıklı olan Karacabey Merinosu koyunu ırkına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bugünkü toplantımızda yetiştiricilerimize bu projeyle ilgili yetkililer ve konunun uzmanları tarafından bilgi verilecek.” diye konuştu.

Toplantıda, Karacabey Merinosu koyunu ırkının halk elinde ıslahı uygulama projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Yetiştiricilere proje ile ilgili dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca projenin amaçları arasında Karacabey Merinosu koyun ırkının verim özelliklerini ve ekonomik değerini arttırmayı, dolayısıyla yetiştiricilerinde kazancının arttırılmasının hedeflendiği ifade edildi.