Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aldanmaz, dün yaptığı açıklama ile son çıkan Torba Yasa’nın sağladığı imkanla üyelerinin birikmiş borçlarını en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılandırabileceklerine ve bu borçlarını 8 taksitte ödeyebileceklerine dikkat çekti.

40 GÜNDEN AZ BİR SÜRE KALDI

Bağ-Kur, SGK ve vergiyle ilgili birikmiş borçların ödenmesinde bazı kolaylıklar sağlayan Torba Yasa ile ilgili uygulamaların başladığını ve getirilen ödeme kolaylıklarının oda üye aidatları için de geçerli olduğunu kaydeden Aldanmaz, “Yasanın sağladığı imkanlardan yararlanmak için önümüzde 40 günden az bir zaman kaldı. Üyelerimizden bu konuda duyarlı olmalarını ve dernek binamıza gelerek durumları hakkında bilgi almalarını bekliyoruz.” dedi.

BİN 600 LİRA OLAN BORÇ 800 LİRAYA DÜŞÜYOR

Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası’nın 750 kadar üyesi bulunduğunu ve bu üyelerin büyük bir çoğunluğu için bu yasanın sağladığı belli bir ödeme imkanı sunduğunu da söyleyen Aldanmaz, Oda’ya yaklaşık bin 600 lira aidat borcu olan bir üyenin bu yasa ile borcunun 800 liraya kadar düştüğünü ve bu parayı da biri peşin olmak üzere 7 taksitte ödeyebileceklerini belirtti.

BAŞVURULAR 1 ARALIK’TA SONA ERECEK

Yasanın sağladığı imkanlardan yararlanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmak gerektiğine de dikkat çeken Aldanmaz, “Bu tarihten sonra odaya gelerek borçlarını yapılandırmayanlar hakkında yasal süreç başlatılabilir. Üyelerimiz konuya bir de bu yönüyle baksınlar ve sağlanan bu imkandan yararlanmaya baksınlar.” diye konuştu.