GİZEM GÖRÜR

Bostancı, Kültür Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye iş birliğinde düzenlenecek gezinin 4 Ekim’de (dün)başlayıp, 7 Ekim’de tamamlanacağı bilgisini verdi. Aynı zamanda Bostancı, Enez’de bir müzeye ihtiyaç olduğunu, Enez’e ait eserlerin Enez’de sergilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

KIBRIS’TA SAVAŞILMIŞ HER YERİ TEKRAR GEZECEĞİZ

Kıbrıs gazilerinin gezi programları hakkında bilgilendirmede bulunan Abdullah Bostancı, “Kültür Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye iş birliğinde, 1974 yılında Kıbrıs’ta savaşmış gazilerimizi savaştıkları yerlere götürüyoruz. Savaştıkları yerleri tekrar görecekler. 22 gazimiz vardı, 21 gazimiz geliyor. Uçak biletlerimizi Kültür Bakanlığı, barınma ücretlerimizi ise kaymakamlığımız verdi. Kalan giderler de belediyeye ait olacak. Cumartesi akşamı da dönüşümüz olacak. Otelde konaklayacağız. Programımız hazır. Umarım güzel bir gezi olacak. Kıbrıs’ta savaşılmış her yeri tekrar gezeceğiz.” dedi.

EDİRNE’DE ÇUVALLAR İÇİNDE ENEZ’E AİT ESERLER DURUYOR

Bostancı, Enez’e ait sergilenemeyen birçok tarihi eserin olduğunu ve Enez’de kazı çalışmalarının hala devam ettiğini hatırlatarak açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Enez’e bir müze gerektiği konusunda daha önce de talepte bulunulmuştu. Fakat nüfus küçüklüğü dolayısı ile mümkün görülmedi. Şimdi tekrar bir imza kampanyası başlatıldı. Biz de öncülük ettik. Kaymakamlığımız da bizi destekliyor. Tüm ve kurum ve kuruluşlarla birlikte Enez’de bir müzemizin olmasını istiyoruz. Edirne’de çuvallar içinde Enez’e ait eserler duruyor. Sergilenemiyor bile. Enez’imize ait Edirne’de bulunan, sergilenemeyen eserlerimizi Enez’de sergilemek en doğal isteğimizdir. Çünkü bir eserin sergilenmesi gereken yer o eserin doğduğu yerdir. Enez’de böyle bir tarihi potansiyel var. Kazılar da devam ediyor hala. Çuval içinde bekletilen eserlerimizi sergilemek istiyoruz. Enez’in tarihi güzellikleri biliniyor. Enez’e bir müzenin yakışacağını düşünüyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ