AYŞİN SEÇİL GEZER

Kalan projeleri tamamlama aşamasında olduklarını belirten Bostancı“ ‘Zaman Tünelinde Enez’ diye 663 bin TL’lik bir projemiz vardı. Enez’e girişe midye taşından 24 metre uzunluğunda 1buçuk metre genişliğinde, çift kemerli 11 metre yüksekliğinde kalenin aynı figürünü taşıyan ‘Tarihi Enez’e Hoş Geldiniz’ yazan bir kapı takı yapıyoruz.  İnsanlar Enez’e girerken bir tarihi dokunun içine girdiklerini hissettirelim istedik. Enez’e yeni bir vizyon verelim düşüncesiyle bunu yapıyoruz. Şu an ihale aşamasında.

Bununla birlikte 4 metre genişliğinde bütün Enez’in etrafını dolaşan bisiklet ve yürüyüş yolu yapıyoruz. Bunun bin 100 metrelik etabı bitti. Ayrıca Enez’e gelip giden insanlar hafızasında kalacak geçmiş tarihi figürleri öne çıkaran 16 tane heykel figürleri yapacağız. Bir kısmını yaptık, bir kısmını da proje kapsamında yapıyoruz. Enez’de kalkınmasını, gelişmesini sağlayacak olan yol çalışmalarına hız kazandırdık. Aşağı yukarı 1 buçuk milyon m2 yolumuz var, bunun 400 bin m2’si bitti. Hedefimiz, bunu 800 bin m2’ye çıkarmak. Bunları yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

Öte yandan hizmet binası projesinin de bittiğini dile getiren Bostancı “Proje kapsamında yeni koşullar ile tarihi dokuya uygun, 3 katlı içinde kültür ekinlikleri, iş yerleri, belediye hizmet binası olan bir bina yapılacak. Bunun için Ankara’ya gideceğiz.  Kazı 1 buçuk yıldır devam ediyordu, bitti. Altına da müze yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ENEZ’E YAKIŞAN BİR PAZARYERİ DÜZENLİYORUZ

Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir diğer büyük bir projemiz ise yaklaşık 2 trilyonluk bir yatırım olan Enez’e yakışan bir pazaryeri düzenliyoruz. Mevcut pazaryerimizi komple yıkıp, yeni bir pazaryeri yapacağız. İçinde dükkânları ve düğün salonu da olacak. 3 bin 500 m2’lik bir pazaryeri inşa ediyoruz. Bütün hazırlıkları bitti, ihaleye çıkacak. Yapmakta olduğumuz diğer hizmetlerimize de devam ediyoruz. Yazın gördüğümüz eksiklerimiz vardı. Çöp konusunda eksiklerimiz olduğunu gördük. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bize yeni bir çöp kamyonu hediye etti. Böylece bu eksiğimizi de gidermiş olduk. Yazdan kalan eksikleri kışın tamamlayarak Enez’i 2018 yılına hazırlıyoruz. 27 tane çocuk parkı aldık. Bunları talep olan yerlere yerleştiriyoruz. 8 tanesini de büyük köylerimize verdik.”

EMLAK DEĞERLERİ 3’E KATLAMIŞ

Emlak değerleri ile ilgili de konuşan Bostancı sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ayrıca Betonsan Fabrikamızdan rahatsız olanlar var. Bence teşekkür edilmesi gereken bir konu. Çünkü biz, beton ürünlerini Keşan’dan taşıyorduk. Biz, Enez’den dışarıya satıp belediyenin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bir yörenin gelişmişliği o yörenin emlak değerleri ile ölçülür. Emlak değerleri 3’e katlamış. Enez’in içine girdiğinizde bir şehre girdiğinizi hissediyorsunuz. Ama 30-40 sene öncesini düşünen bazı arkadaşlar siyasi düşüncelerini ortaya koymak için bunu yok kabul ederek kendilerine göre bir konsept belirlemişler. Kendi düşüncelerine göre bir Enez dizayn etmek istiyorlar. Ama Enez halkından uzak bir şekilde yapıyorlar.  Gelsinler, Enez halkıyla konuşsunlar. Eğer gerçekten Enez’i seviyorlarsa herkesin önünde konuşalım. Ama Enez’de konuşalım. Kalkıp da başka bir şehirde konuşmak olmaz. Enez, Enez’de konuşulur. Enez halkıyla konuşulur.”