GİZEM GÖRÜR

Enez’deki festivalin, 21-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenleneceğinin altını çizerek sözlerine başlayan Bostancı, şunları söyledi. “Festivalimiz, uzun zamandır yapılmamıştı. Ama bunun bir ihtiyaç olduğunu hissettik ve yeniden yapma yönünde karar verdik. Enez’de 3 yıl önce göreve geldik ve belediyenin ekonomik durumunu düzelttik. Ardından yeni istihdam alanları yarattık. Enez olarak, zorlu dönemlerden geçtik ama bunları aştık. Artık Enez kendi ayakları üzerinde duran bir konuma geldi. Bunları başardıktan sonra, Enez’in turizm hedefleri doğrultusundaki festivali yapma yönünde bir karar aldık. Festival yaparak, Enez’i ve bölgeyi tanıtmaya çalışacağız.”

YEREL SANATÇILAR DA SAHNE ALACAK

Festivalin 3 gün boyunca dolu dolu geçeceğini ifade eden Abdullah Bostancı, “Festivalin ilk günü saat 18.00’de açılışımızı gerçekleştireceğiz. Ardından saat 21.00’de ilçe meydanında, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Esra Sezer ve Pop Star Erkan sahne alarak, konser verecek. Festivalin ikinci günü saat 11.00’de yapılacak etkinliklerle devam edecek ve sanatçı Buray sahne alacak. Yine aynı gün sünnet şöleni yapılacak ve ardından çevre paneli yapılacak. Festivalin son gecesi de sanatçı Bengü sahne alarak, Enezlilerle buluşacak. Ayrıca yerel sanatçılar da konserde sahne alacak. Kısacası festivalde hem eğlenceye ağırlık verilecek hem de çevre faaliyetlerine yer verilecek.” dedi.

ENEZ’DE HER ŞEYİN DEĞERİ 2-3 KAT ARTTI

Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Enez’in hedefi turizm gelirlerini artırmaktır. Ancak turizm girdilerinden en az nasbini almış bir bölgeyiz. Ama Enez’in 2014 yılını ve bugününü kıyasladığımızda, yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladığımız rahatlıkla görülebilir. Örnek vermek gerekirse, yaptığımız yatırımlar ve hizmetler sayesinde Enez’de her şeyin değeri 2-3 kat arttı. Kısacası, Enez’in her geçen gün büyüdüğünü görmekteyiz. Enez’e ilgi ve yatırım da sürekli artıyor.”

ENEZ, KEŞAN VE İPSALA ORTAK BİR FESTİVAL YAPMALI

Festivallerin bölgesel düzeyde birlik ve beraberlik içerisinde yapılması gerektiğine vurgu yapan Abdullah Bostancı, “Festivalleri ilçeler kendi başına yapacağına bölgesel olması yönünde adımlar atılmalıdır. Enez, Keşan ve İpsala ortak bir festival yapmalı. Herkes kendi coğrafi konumları çerçevesinde etkinliklerini yapsın ama ortak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gelecekte bu festivali fuara dönüştürerek, Balkanlara hitap edecek şekilde çalışmalar yaparsak, bölgeye daha yararlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

MALİYETİMİZ 120 BİN LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Festival bütçesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Bostancı, şunları söyledi. “Festival için 200 bin lira gibi bir bütçe ayırmıştık. Ancak, sponsorla birlikte bu festivali organize edeceğimizden ötürü maliyetimiz 120 bin liraya kadar düştü. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Festivalimizde ayrıca katılanlara şapka, tişört ve havlu gibi hediyelerimiz de olacak.”

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Abdullah Bostancı, 3 yıl boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Enez her geçen gün büyüyen bir ilçe konumundadır. Belediyenin 30-40 milyon liralık yol yapım hacmini, kendi içimizde üreterek yapmaya çalıştık. Kurulan fabrika son derece ilgi gördü ve bu durumla birlikte yeni istihdam alanları yaratıldı. Enez Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 4,5 milyon lira iken, şimdi bütçemiz 10 milyon lira ve fabrikanın 1,5 yıllık iş hacmi de 15 milyon liradır. Bütçemizi artırdık. Halkımız bize güvendi ve yetki verdi. Bizler de onlara layık olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ