GİZEM GÖRÜR

Açıklamasına, “Kongre süreci içerisinde haklı ya da haksız eleştiriler olmuştur.” diyerek başlayan Boyalık, şunları söyledi: “Biz partimize sadık, partimizin temelini ve işleyişini bilen insanlarız. Ben de böyle bir ilçe başkanıyım. Genel Merkezimizin bana verdiği görevi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Bunun dışında başka hiçbir şeyle alakadar olamam. Biz üst perdeden siyaset yapmıyoruz. Biz yerelde siyaset yapıyoruz. İl Genel Meclisi üyeliği ve ilçe başkanlığı görevini aldım. Biz hep ‘önce Keşan’ dedik. AK Parti’de aday olunmaz, aday gösterilir. Ayrıca, görev istenmez. Görev verilir. Partimizin felsefesi budur.”

KEŞAN’IN MENFAATİNİ HER ŞEYİN ÜZERİNDE TUTUYORUZ

Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti’de bir silsile yolu vardır ve bunu takip etmek icap eder. Bu da ilçe başkanı, il başkanı, koordinatör milletvekili ve genel merkezdir. Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyelerim bugüne kadar silsile yolunu hiç bozmadık ve bundan sonra da bozmayacağız. Partimize liyakat, genel merkezimize itaat, il başkanımıza ve milletvekilimize saygı kuraldır, ana temeldir. Bizler bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Biz bunları uyguluyoruz. Edirne İl Başkanlığı ve Keşan İlçe Başkanlığı arasında saygı ve sevgi anlamında en ufak bir sorun yoktur. Gayet uyumlu şekilde siyasetimizi yapıyoruz. Aksi bir durum hiçbir zaman yaşanmaz. Keşan’ın menfaati için siyaset yapan insanlarız. Keşan’ın menfaatini her şeyin üzerinde tutuyoruz.”

KONGREDEN YENİDEN İLÇE BAŞKANI OLARAK ÇIKTIK

Kimseye saygısızlık yapmadıklarını ifade eden Boyalık, “Kongremizi tamamladık. Kongre öncesinde Keşan’da bazı tatsız olaylar yaşandı. Bu tatsızlıklar kongre esnasında da yaşatılmak istendi. Ama biz bunların hepsini kırdık, sardık ve kucakladık. Kongreden de yeniden ilçe başkanı olarak çıktık. Kongrede oy kullanan tüm delegelerimize teşekkür ederim. Keşan’daki tüm oda, borsa ve esnaf odalarımız geldi. Kongremize katılan herkese teşekkür ederim. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, bizleri kırmadı ve kongremize katıldı. Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da kongremize katılmasından ötürü mutlu olduk.” şeklinde konuştu.

ADAY OLACAK PEHLİVAN, DELEGE SİSTEMİNİ TAKİP EDER

Hüseyin Yıldırım’ın, basında yer alan “Biz Mehmet Muş’un sözlerini esefle kınıyoruz. Sizin gibi bir milletvekilim olduğundan gerçekten utandım.” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Bizim partimizde görev istenmez, verilir. Genel Merkezimizin, ‘uzlaşmacı olarak, tek aday ve tek liste şeklinde seçimlere gidilmeli.’ şeklinde bir kanaati vardı. Ama aday olacak kişiye de kimse engel olmaz. Hüseyin Yıldırım kardeşimiz, kongreden 1 gün önce aday olmak istediği bana söyledi. Ama aday olacak pehlivan delege sistemini takip eder. Delegeler askıya çıktığında gelir ve listeyi alarak çalışır ve kongrede aday olur. Sayın Hüseyin Yıldırım, ‘delege listelerini vermediler.’ şeklinde sosyal medyada şovmenlik olmaz. Bu işler şov yaparak olmaz. Bu işler çalışmakla olur. Keşan’da insanların dertleriyle dertlenmekle işler olur.18 aydır ilçe başkanlığı görevinde bulunuyorum. Ben insanlara yeterince zaman ayırmaya çalışıyorum ve her zaman olduğu gibi Keşanlılarla iç içeyim. Gündeme gelmek ve ön plana çıkmak için aday olunmaz; kazanmak için aday olunur. Bundan ötürü de fazla bir şey söylemek istemiyorum. Yıldırım’ın, Sayın Mehmet Muş hakkındaki söylemleri son derece saygısız ve seviyesizdir. Mehmet Muş, grup başkanvekilimizdir ve milletvekilimizdir. AK Partili bir milletvekilini kınaması ve utanç duyuyor olması, Hüseyin Yıldırım kardeşimizin hadsizliğidir. Bu hadsizlik, seviyesiz bir adam olduğunu göstermiştir. Parti, aile demektir. Aile içerisinde kol kırılır, yen içinde kalır. Aile meclisinde her şeyi konuşabilir. Ama basında ya da sosyal medyada şovmenlik yapılması hoş değildir. Adama bakarım, lafına bakarım!”

SANDIĞA GİDİLDİĞİNDE KİMİN KİME OY VERDİĞİ NEREDEN BİLİNECEK?

Delegelerin tehdit edildiği yönündeki iddialar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar oylarını sandığa giderek kullanıyor. Dolayısıyla delegelerin sandığa gittiklerinde verecekleri oy, Allah’la kişi arasındadır. Tehditle nasıl oy kullandırılabilir? Sandığa gidildiğinde kimin kime oy verdiği nereden bilinecek? Bu mantıksız bir şeydir.”

LİSTELERİNDEKİ KİŞİLERİN YARISI ÜYE DEĞİL

Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim kazanacak insanın listesinde delegeler olur. Ayrıca, belli bir ekibi olması lazım ama ben onlarda öyle bir ekip göremedim. Listeye bakıldığında, kimse delege değil. Listelerindeki kişilerin yarısı üye değil. Listeyi olması gerektiği gibi hazırlamamışlar. Bunun adı şovmenliktir. Bu tür şovenist söylemlerle hiçbir yere varılmaz. Özellikle başkalarına kir ve çamur atarak, ilçe başkanına ve milletvekiline saygısızlık yaparak, hiçbir yere varılmaz. Fitne ve fesatla hiçbir yere varılmaz. Doğru ve dürüst olarak, insanlarla iyi ilişkiler kurarak bu işler olur. Siyaset, uzun soluklu bir iştir. Arkadaşımızın yaşı çok genç. Umarım ilerleyen zamanlarda kendine çeki düzen verir, AK Parti’de siyaset yapma şansı bulur.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ