AYŞİN SEÇİL GEZER

Boyalık şunları kaydetti: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Keşan’ın kanayan yarası olan pazaryerinin açılışını yapmaya geldi. Bu pazaryeri binasının açılışında bir takım şeyler söylemiş. ‘Belediye Başkanı harcanan her kuruşun hesabını verecektir’ demiş. Ben, Keşan Belediye Başkanının pazaryerine harcadığı kuruşların, milyonların hesabını Keşan halkına vermesini istiyorum. Veremezler, bu hesap kesinlikle verilecek bir hesap değildir. Kılıçdaroğlu ‘Madem belediye başkanı oldun halkı kucaklayacaksın’ diyor. Ben Keşan Belediyesi’nin Keşan halkını kucakladığını düşünmüyorum. ‘Partili, partisiz ayrım yapmadan hizmet edeceksin’ diye bir cümle kullanmış. Evet, zaten bütün belediyeler yol yapar. Hangi partililer geçiyor diye yol yapar mı? Yapmaz. Keşan Belediyesi’nin çalışanlarını CHP’nin arka bahçesi yapması nasıl bir kucaklamadır? Keşan Belediyesi’nde 630 tane işçi çalışıyor. Niye bu kadar çok işçi çalıştırıyor sormak isterim. Zaten bu konuda CHP ilçe başkanının bir açıklaması var. ‘Biz istihdam yaratmak için belediyeye işçi sokuyoruz’ diyor. Bu verilecek bir hesap mıdır? Hesap vermeleri için Keşan’ın durumunu irdelemeleri lazım.”

Keşan’da huzuru sağlayan bir belediye göremediğini belirten Hüseyin Boyalık“Kılıçdaroğlu, belediyenin halkın huzurunu sağlamakla yükümlü olduğunu söylemiş. Mikrofona çıkıp konuşuyorsun da bir sor bakalım ‘Ey belediye başkanı toplumun huzurunu sağlayabildiniz mi?’ diye” ifadelerini kullandı.

BURASI BİR BELDE DEĞİL, BURASI BİR ŞEHİR

Boyalık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cümlelerinde Keşan’ı belde yaptığını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Burası bir belde değil, burası bir şehir. Böyle bir şeyi genel başkan söylememeli. Keşan il olacak bir yerken burasını belde yapamazsın. CHP zihniyeti olmasaydı Keşan şimdiye kadar kocaman bir şehir olurdu.

AK Parti iktidarı olarak okullarımızı gayet güzel yaptık, bir tek Yeni Mahallede ortaokul eksiğimiz var. Revizyona ihtiyacı olanın da revizyonunu yapıyoruz. Belediye sinema yaptı, işletemiyor. Meydan projesi dediler, projeden eser yok. Yapamazlar, yapsalar da aynı Keşan Belediye binası haline gelir. ‘Çevre yemyeşil olmalı’ demiş. Keşan’ın girişindeki Dört Yol Kavşağı’nın etrafını Karayolları halı saha gibi yemyeşil yaptı. Oradaki çimlerin sulamasını bile yapamadılar. Bu nasıl bir çevreciliktir? Kurtuluş Caddesi’nde, Anafartalar Caddesi’nde ağaç kestin. Genel Başkanın bunlardan haberi yok. Takip edilmiyor.

KEŞAN BELEDİYESİ GENEL BAŞKANINI DİNLESİN, KEŞAN’A LAYIKIYLA HİZMET ETSİN

Bir genel başkanın kendisine ait bir belediyeyi takip etmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Boyalık “Bölgenin milletvekilleri bilgi vermeli. Ben CHP milletvekillerinde büyük suç görüyorum. Tutturuyorlar bir Enez yolu. Bunları zaten devlet yapıyor. Başka hiçbir şey konuştukları yok. Yapıcı olmalılar. İnsan kendi belediyesinin eksiklerini genel başkanına anlatmalıdır. Burada Keşan’ı tanıyan CHP’nin 2 tane milletvekili var. Ama Keşan’ın eksiklerini genel başkanlarına hiç anlatmamışlar. Bu işler yıkıcı olmaz, yapıcı olur. Eksikleri anlatmış olsalardı genel başkan buraya geldiğinde belediyenin yapmadığı işleri yapıyormuş gibi söylemezdi. Belediyenin zor şartlarda görev yaptığını dile getirmiş. Belediye Keşan için iktidarın bütün nimetlerinden faydalanıyor. Atıksu Arıtma Tesisi tamamen hükümetin yaptığı bir iştir. Çöp Toplama Merkezi tamamen hükümetimizin hibe ve destekleri ile yapılmıştır. Pazaryeride İller Bankasının verdiği krediyle yapılmıştır. Belediyenin zor şartlarda falan görev yaptığı yok. Keşan’ımızın bir anlayış değişikliğine ihtiyacı var. Şeffaf bir belediyeye, üreten ve topluma faydalı olan bir belediyeye ihtiyacı var. İnsanların sosyal yaşama alanlarının oluşacağı bir belediyeye ihtiyaç var. İnanıyorum ki Keşan halkı bunun kararını en doğru şekilde verecektir. Bizler, AK Parti olarak Keşan Belediyesi’ne talibiz. Bunun içinde Keşan için olan projelerimizi şimdiden hazırlıyoruz. Keşan Belediyesi genel başkanını dinlesin, Keşan’a layıkıyla hizmet etsin.”şeklinde konuştu.

KEŞAN BELEDİYESİ PAZARYERİNİ TOP SAHASI YAPSIN

Kılıçdaroğlu’nun pazaryerini bir meydana benzettiğini aktaran Boyalık, “Orası ne meydan, ne Pazar yeri, ne belediye binası. Çepeçevre sarılmış ortasında kocaman boşluk olan bir yer. Pazaryerine giriş çıkış çok zor. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bir sistem olması için sosyal alanlarının olması lazım, lavabolarının kolay ulaşabilir olması gerekiyor. Bu pazaryerinin üzerinin kışın açılabilir, yazın kapanabilir olması lazım. Bu işler baştan olur. Yapılırken olur. Keşan Belediyesi pazaryerini top sahası yapsın. Burayı artık hareketlendirmesi lazım. Burası bir iş merkezi. Bir sürü dükkân var, bu dükkanlar ekmek parası kazanmak istiyor. Burada pazarcının rahat etmesi ve üşümemesi lazım. Burası bir pazaryeri. Amacından saptırılmış bir yer olmamalı. Orası daha öncede pazaryeriydi. Daha önce mutlu bir pazaryeriydi şuan mutsuz bir pazaryeri haline geldi. İş yerleri hala dolmadı.dedi

BİZLER YAPICI SİYASET YAPAN İNSANLARIZ

Belediyenin müfettişler tarafından incelenmesi hakkında da konuşan Hüseyin Boyalık sözlerini şöyle sonlandırdı: Keşan Belediyesi’ne müfettiş sadece imardan dolayı geliyor. İmardaki eksiklerden, imardaki şikâyetlerden dolayı müfettiş geliyor. Bu şikâyeti yapan bizler değiliz. Bu zamana kadar AK Parti olarak belediyeyi tek bir kere şikâyet etmedik. Biz, şikâyet mekanizması değiliz. Bizler yapıcı siyaset yapan insanlarız. Bunu yaptığımız işlerle, belediyeye verdiğimiz desteklerle de gösterdik. Keşan Belediyesi hepimizin. İktidar partisi olarak Keşan Belediyesi’ne yardımcı olmakla yükümlüyüz. Keşan Belediyesi’yle alıp veremediğimiz bir şey yok. Keşan Belediyesi’yle sorunumuz halka düzgün hizmet etmemesidir. Kibrit çöpü gibi değil, olimpiyat meşalesi gibi olacağız.”