AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yaptığı açıklamada şehrin en kalabalık mahallesi olan Aşağı Zaferiye’nin yeni devlet hastanesinin yapılmasıyla Keşan’a açılan yeni kapısı haline geldiğini belirterek, belediyenin bu bölgeye daha fazla önem vermesi gerektiğini söyledi.
Öncelikle yapımı büyük oranda tamamlanan yeni devlet hastanesi yolunun bozuk olduğuna değinen Boyalık, “Şu an yol berbat vaziyette. Gelibolu yönünden Keşan’a giren ve Ferhat Ağa Köprüsü istikametine ilerleyen yol oldukça kötü durumda. Bu yolun acilen iyileştirilmesi lazım çünkü hastanemiz bitmek üzere. Orada ciddi bir düzenleme yapılması gerekiyor. Hastane Keşan’ın gözbebeği bir yatırım. Belediyemizin de bu konuya önem gösterip yolda bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Her şeyden önemlisi de orada dar bir köprü var. Hastaneye gidecek ambulanslar ve hasta getiren araçlar olacak. O köprüden rahat bir geçiş sağlanması gerekiyor. Orası oldukça fazla kullanılan bir yoldu ama son zamanlarda fazla kullanılmayan bir yol halini aldı. Daha önce orada birçok kazanın meydana geldiğini hepimiz biliyoruz. Orası birçok ölümlü ve yaralanmalı kazaya sebep olmuş bir köprüdür. Buranın bir an önce gündeme alınıp, belediyece yapılmasını bekliyoruz.” dedi.
YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK
Hüseyin Boyalık, hastaneyle birlikte Keşan’ın en büyük mahallesi olan Aşağı Zaferiye’nin gelişim sürecine girdiğini ifade ederek, şunları söyledi:“Orada yakın gelecekte ciddi bir iş sahası oluşacak. Bilindiği gibi Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne bir aile sağlığı merkezi daha kazandırma projemiz var. Çünkü 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi görev yapamaz hale geldi. Çünkü çok yoğunluk olmaya başladı. O nedenle yeni hastanenin yakınında bir yere yeni aile sağlığı merkezi yapılmasını planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu merkezin açıldığını hep beraber göreceğiz. Yine Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki görüşmelerimizde burada bir cami ihtiyacının oluştuğunu hissetmekteyiz. Orada birçok yeni yapı inşa edilirken, bir tane bile camimiz yok. Camiler ibadethanelerimizdir ve bizler için önem arz etmektedir. Burada bir cami yapılması konusunda biz de elimizden gelen yardımı yapacağız. Bu konuda inşallah belediyemiz de taşın altına elini koyar. Belediye orada bir cami yeri ayırmıştır diye düşünüyorum. Eğer ayırmadıysa da bir düzenleme yaparak cami yeri ayırmasını istiyoruz.”
KEŞAN’A AÇILAN YENİ BİR KAPI OLDU
Aşağı Zaferiye Mahallesi’nin Keşan’a açılan bir kapı olduğunu kaydeden Boyalık, “Burada açılan bir AVM’ye de ciddi bir trafik akışı olmaya başladı. Keşan’ın her yerinde bir trafik keşmekeşi var fakat o bölgede daha fazla. Otopark eksikliğini o bölgede hissetmeye başladık. Otoparka çevrilebilecek bir bina da yok. Bu konuda ciddi sıkıntılar çekilebilir. Bunun bir an önce tedbiri alınmalıdır.” diye konuştu.
BELEDİYE KAZILAN YOLLARI BİR AN ÖNCE DÜZENLEMELİ
Keşan’da doğalgazla ilgili yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle yolların daha da bozulduğunu dile getiren Boyalık, şunları kayıt düştü: “Yollarımız daha öncesinde de bozuktu. Doğalgaz çalışması nedeniyle daha da bozuldu. Her taraf hendek haline geldi. Burada belediyenin daha düzenli ve tertipli çalışması lazım. Belediyenin kazılan yerleri bir an önce kapatıp, insanları tozdan topraktan kurtarması gerekiyor. Sonuçta burası bir köy değil, şehir. Keşan bir il konumunda ve daha ciddi çalışmaya ihtiyacı var.” 
KOCAMAN BİR BETON YIĞININI ORAYA KOYDULAR
Hüseyin Boyalık, işyerleri ihaleyle kiralanmaya başlanan Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi’yle ilgili de konuşarak, “Bizim ne esnafımız ne de halkımız böyle bir pazaryerini hak etmedi. Esnafımız mutsuz. Orada pazaryerinde yıllarca esnaflık yapanların tamamı mutsuz. Bunun içinde giyim işyeri açanlar da mutsuz, sebze meyve satanlar da mutsuz. Çünkü o pazaryerinin içerisinde hiç kimse yer bulamayacak. Burası pazaryeri değil. Burası ‘ben yaptım, oldu’ denmesi için bir belediye hizmet binası. Burası belediye hizmet binası olarak düşünülmüş. Keşan’ın göbeğinde, hava aldıracak yerini tek katlı, dışa cepheli işyerleri yapmak yerine kocaman bir beton yığınını oraya koydular. Keşan böyle bir yeri hak etmedi, hak etmiyor da. Halk ve esnaf belediyeye bunun cevabını en kısa sürede verecektir. Biz güvenli ve insanların huzur içinde alışveriş yapabileceği bir yer hayal ederken karşımıza çıkan beton yığınından sonra ne kadar eksik, düşünülmeden yapıldığını gördük. Bu binanın lavabosu nerede, acil çıkışı nerede? Hiçbir şey yok. Rahatlıkla Pazar arabasını geçirecek bir yolu bile yok. Olmadı, yapamadılar. İşte CHP zihniyeti buraya kadar. Söz verilen hiçbir söz tutulmadığı gibi, pazaryeri konusunda verilen sözler de tutulmadı. Belediye başkanının, ‘Ben burasını pazaryerinden çıkan esnafıma vereceğim’ sözü vardı. Verdi mi? Veremedi. Çünkü bir İhale Yasası var. Belediye Kanunu var, nizamı var. Ama insanları oradan çıkarırken, gönlünü alabilmek, oyunu alabilmek için yalan söylendi. İnsanlar kandırıldı. Ama herkes olan bitenin farkında. Son sözü yine halkımız söyleyecek. Bu işler 1 günlük işler değildir. Seçimler kazanılır ama hizmet etmek için kazanılır. Halkımız önümüzdeki dönem de sandıkta cevabını verecektir.”  dedi.
NE KADAR TİCARET YAPILIRSA O KADAR DA İŞÇİ ÇALIŞIR
Tüm esnaf ve ticaret odası ile borsalarla el ele çalışmaya hazır olduklarını belirten Boyalık, şöyle konuştu: “Biz her zaman gereken desteği vermeye hazırız. Neden? Biz istiyoruz ki Keşan’da 1 tane daha esnaf fazla olsun yanında da 2 tane işçi çalıştırsın. Keşan’da ne kadar ticaret yapılırsa o kadar da işçi çalışır. Cumartesi Pazarı bitti. Bakın yarın öbür gün, ‘Bu pazaryeri olmadı, biz başka yerde pazaryeri yapalım Cumartesi Pazaryeri’ni oraya taşıyalım’ derlerse şaşırmayın. Ve bu lafı da diyecekler. Çünkü bu pazaryeri olmadı.”