AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan, “Bircan: AKP 19 Mayıs’ı kutlamamak için elinden geleni yapıyor.” başlıklı açıklamasına, dün yaptığı bir açıklama ile cevap verdi. Boyalık,

“Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Parti ve milletvekili olarak bunların tek derdi;  Keşan’a, ülkeye bir faydaları hizmetleri olmadığından, gündemde kalmak için her zaman başvurdukları Atatürk’ü kullanarak siyaset yapmaya çalışmak ve gündemde kalmaktır. Onların tek istekleri, eski Türkiye’de yerleştirdikleri halktan ayrı uygulamaların, kutlamaların devam etmesidir. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye halkıyla bütünleşmiş, bayramları bayram gibi halkıyla birlikte kutlayan, özüne uygun kutlayan Türkiye’dir. Artık ulusal bayramlarımız sadece 1 gün değil, 1 hafta veya 15 güne yayılarak her gün çeşitli etkinlerle kutlanmaktadır. 19 Mayıs’ın kutlanmış olması, önemli olandır. 19 Mayıs’ın tarihi önemi nedeniyle onun yaşatılması, gençliğe atfı nedeniyle gençlikle ilgili değerlendirmelerin yapılması, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve daha sonra modern Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş sürecinin başlangıcı olması nedeniyle bizim tarihimizde önemli bir dönüm noktası oluşturmuş olması, hepimiz için son derece önemlidir.” dedi.

“EY ERDİN BİRCAN, YENİ TÜRKİYE’Yİ SEN DE KEŞFET”

Önemli olanın, 19 Mayıs’ı kutlamak ve önemini anlatmak olduğunu kaydeden Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Önemli olan, bu dönemin değişik vesilelerle her yıl bir defa da olsa kutlanması, dile getirilmesi, değerlendirilmesidir. Bunun şeklinin önemli olduğu kanısında değiliz. Önemli olan kutlamaktır. Önemli olan bu bayramın önemini anlamak, anlatmaktır. Şekline önem atfedenler, işin esasının kıymetini göremeyenlerdir. Kıymetli olan statlar ve uygulamalar değil. 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs’ta başlayan harekettir. 19 Mayıs’ta başlayan hareketin doğurduğu sonuçlardır. Biz bu sonuçlar üzerinde konuşalım, çalışalım ve değerlendirelim. Mekanlara ilişkin değerlendirmeler şekilci anlayışların ortaya koyduğu şeylerdir. Öze bakmak lazım. Özde bir değişiklik yok. Şekle takılıp kalırsak, özü kaybederiz. Dolayısıyla 19 Mayıs kutlamaları devam etmektedir. Eskiden 1 gün kutlanan 19 Mayıs, artık 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerle daha çok gencin katılımıyla kutlanmaktadır. O yüzden bunun üzerinden yaptığınız siyaset boş laftan öte değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ü özde değil, sözde anladığı için halktan destek bulamamaktadır. Böyle kaldıkları müddetçe de bulamayacaklardır. Bizim muhalefet zaten tüm yaptıklarımızı eleştirmekte ve alkışlamamaktadır. Türkiye’ye çağ atlatan AK Parti, ama onlar hala geçmişte takılıp kalmaya devam etmekte. Ey Erdin Bircan, yeni Türkiye’yi sen de keşfet, anlamaya çalış.”