AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti hükümetinin bölgedeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli projeler yaptığını ifade ederek sözlerine başlayan Boyalık, “Bunun en önemli ayağını oluşturan sulama projeleridir. Çünkü bizim hem yemlik bitki yetiştirmemiz için hem de sulu tarımı daha hızlı yapabilmemiz için sulamanın kolaylaşması lazım. Hamzadere projesi bölgemize önemli ölçüde katma değer katmıştır. Hamzadere, yaklaşık 270 bin dönüm araziyi sulayabilecek bir projedir. Şu ana kadar 106 bin dönüm arazi sulamaya açılmıştır. Ana sulama kanallarının birçoğu tamamlandı. Bundan sonraki kısmı daha masrafsızdır. Kısacası, işin zor kısmı bitti, kolay kısmı kalmıştır. 2019 yılının sonunda 270 bin dönüm arazinin tamamı sulanacak duruma gelecektir. Projenin bölgeye ciddi anlamda ekonomik getirisi olacak. Projenin tamamlanmasıyla insanlara daha fazla iş imkanı yaratılacak. Bölgemizde daha fazla ekim alanı olacak, daha fazla getirisi olacak. Çiftçimizde, daha fazla kalkınacaktır.”

1000 GÜNDE 1000 GÖLET

Çiftçiliğin ve tarımın gelişmesi için yapılan başka çalışmalarında olduğunun altını çizen Hüseyin Boyalık, “Altıntaş’ta bir gölet yapıldı ve su tutmaya başladı. Sadece kapalı devre sulamada bir kaç eksiği kaldı. 1-2 ay içerisinde bunlarda tamamlanacak ve çiftçilerimiz buradan sulama yapılabilecek. Lalacık Köyü’ndeki göletimiz de su tutmaya başladı. Sulama sistemi ve korkuluklar bitti. Ayrıca Şükrüköy, Seydiköy ve Mahmutköy’de yapılan göletlerimiz daha önce yapılmıştı. 1000 günde 1000 gölet kapsamında en fazla bütçeyi Keşan aldı. Hatta Türkiye genelinde en fazla gölet Keşan’da yapıldı. 2014 yerel seçimlerinin hemen öncesinde bu projeler açıklanmış ve 4 yıllık süre içerisinde hepsi tamamlandı. Elbette ki yeni hedeflerimiz var. Beyendik, Mahmutköy, Şükrüköy, Maltepe, Yeşilköy göletlerinin yapımını planlıyoruz. Göletlerin yapılmasıyla birlikte, bölgedeki çiftçimiz açısından iyi olacaktır. Bunlar çiftçinin işlerini kolaylaştırmaktadır. Çiftçimize bereketli bir dönem geçirmelerini diliyorum. Ayrıca Çeltik göletinin yapımı ve sulaması bitti. Sazlıdere göletinin gövdesi bitti, sulaması sistemlerinin yapımı devam ediyor ve kısa zamanda bitecektir.” şeklinde konuştu.

İKTİDAR PARTİSİ OLARAK İLÇEMİZE GEREKEN DEĞERİ VERİYORUZ

Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’ın birçok köyünde DSİ eliyle dere ıslah çalışmaları yapıldı. Dere ıslah çalışmaları Cennet Parkı’nın yan tarafında da yapıldı. Yenimuhacir’de benzer çalışmalar yapıldı. DSİ çevreyi güzelleştirmek adına dereleri ıslah ediyor. Keşan’da şehir merkezinde, Yenimuhacir, Küçükdoğanca, İzzetiye, Siğilli, Mercan, Mecidiye gibi birçok yerde yapıldı. Bu; ‘Biz Keşan’a hizmet etmek istiyoruz.’ anlamına gelmektedir. Keşan’ın dertlerini ve sorunlarını biliyoruz, iktidar partisi olarak ilçemize gereken değeri veriyoruz.”

BÖLGEMİZİN KIYMETİ ARTACAKTIR

Sazlıdere ve Gökçetepe’yi, Çokal Barajı’ndan gelen suyla buluşturduklarını belirten Hüseyin Boyalık, “İnsanların kullanabileceği suyu Sazlıdere’ye ve Gökçetepe’ye getiriyoruz. Bu durum turizm bölgesi olan her iki yerimize de önemli bir katma değer katacaktır. Önümüzdeki yıl sahil yolumuzu yapıyoruz. İçme suyuyla birlikte bölgemizin kıymeti artacaktır. İmar planları bittiğinde, yaşanabilir ve modern bir sahilimiz olacaktır. Keşan’ın görünen yüzü Sazlıdere ve Gökçetepe olacaktır.” dedi.

İL ÖZEL İDARESİ OLARAK BÖLGEYE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILACAK

Edirne İl Özel İdaresi olarak, geçen yıl planlanan tüm işleri tamamladıklarına kayıt düşen Boyalık, “İl Genel Meclisi üyeliğinden ayrıldım. Ama önümüzdeki yılın programı Keşan’dır. Ciddi anlamda asfaltlama programı var ve hiç asfalt yapılmayan yollarımız yapılacaktır. İl Özel İdaresi olarak bölgeye önemli hizmetler yapılacak. Bu hizmetleri hep birlikte takip edeceğiz. Keşan’da taş üstüne taş koyup, gerekli hizmetleri yapacağız.” dedi.

ERİKLİ’YE SU KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Hüseyin Boyalık sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli’de ciddi bir su sıkıntısı var. Mecidiye göletinden Erikli’ye su kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Erikli’nin o bulanık berbat suyu içmesinden rahatsızız. AK Parti hükümeti olarak bu durumdan kurtaracağız. Erikli’ye gelen misafirlerimizin, orada yaşayan insanların sağlıklı şekilde suya ulaşmasını sağlayacağız.”