AYŞİN SEÇİL GEZER

Cavit Deniz’in sunduğu program, saat 14.30 sıralarında başladı. 

Programda; Sanayi Kavşağı, Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin durumu, OSB, su bedellerinin artırılması, Keşan Belediyesi’nin arazi satışı yapması, Belkoop mevkiinde bulunan arazisi üzerine yapmayı planladığı 230 konut projesi ve Afrin-Mehmetçiğe Destek Kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sanayi Kavşağı’nın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Boyalık, “Kavşak çalışması yapılırken bir takım sıkıntıların oluşacağını biliyorduk. Bunları da dile getirmiştik. İnsanların can ve mal güvenliği bizler için her şeyden önemlidir. İnsanların kavşaklardan güvenli şekilde geçmesi her şeyden önemlidir. Bu güvenliği sağlamaya çalışırken esnafın işlerinin bozulması gibi bir durum 2 gündür oluştu. İstanbul’a gidiş istikametindeki üst geçidi yapılmıştı. İstanbul’dan Çanakkale’ye giden yol çalışması başlayınca yan yol kapandı. Yan yol kapanınca da yolun uzadığını görmekteyiz. Gerekli görüşmeleri yaptık. Belediyenin burada vurdumduymazlığı var. Belediye yan yolları açmadı. Yan yolları açarak, esnafımızın sıkıntılarını çözeceğiz. Sanayi Kavşağı konusunda yetkililerle görüştüğümüzde haziran ayı sonunda tamamlanacak.” dedi.

YENİ DEVLET HASTANESİ’NDE 20 GÜN SONRA HİZMET VERECEĞİZ

Yeni Devlet Hastanesi hakkında da sorulan soruya cevap veren Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’a, Ankara’dan elimiz boş dönmedik. Hastanede çalışmalar devam ediyor. 20 gün içerisinde hastaneye taşınacak duruma geleceğiz. Hastaneye giden yolu yaptık. Isıtma sistemleri gibi birçok teknik alt yapı hazırlanıyor. Hastalarımıza, Yeni Devlet Hastanesi’nde 20 gün sonra hizmet vereceğiz.”

AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ YAPILACAK

Boyalık sözlerine şöyle devam etti: “Ankara ziyaretinde Keşan’a yeni bir Ağız ve Diş Hastanesi’nin sözünü aldık. Türkiye’de bugün hiçbir ilçede olmayan bu hastaneyi Keşan’a kazandıracağız. Keşanlıların rahat ulaşabileceği bir yere bu hastaneyi yapacağız. Bunun için gerekli arsayı temin ettikten sonra, yakın zaman içerisinde inşaatına başlanacaktır. Ağız ve Diş Hastanesi sıfırdan yapılacak.” 

MÜJDEYİ KEŞANLILARA VERECEĞİZ

OSB hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık, şöyle konuştu: “OSB konusunda iyi yoldayız. Önümüzdeki hafta 1 otobüsle Ankara’ya gideceğiz. OSB, AK Parti iktidarının eliyle Keşan’a kazandırılacaktır. Mera konusunda tıkanıklık yaşanmıştı ancak kısa süre içerisinde müjdeyi Keşanlılara vereceğiz. İş bittikten sonra bu konuda daha ayrıntılı şekilde konuşacağız. Şu anda bu konuda çok fazla konuşmayacağım.”

KAYNAKLARINI İYİ ŞEKİLDE KULLANAMIYOR

Keşan Belediyesi tarafından suya yapılan zamla ilgili de konuşan Boyalık, şöyle devam etti: “Su fiyatları AK Partili belediyelerde düşüyor fakat Keşan Belediyesi’nde su fiyatlarının arttığını görmekteyiz. Keşan’da su bedelinin birçok yere göre yüksek olduğunu düşünüyorum. Keşan’da da fiyatların düşmesi gerektiğine inanıyorum. Belediye sudan, çevre temizlik, atık sudan çok para kazanıyor ama kaynaklarını iyi şekilde kullanamıyor.”

HİZMET ÜRETMEYEN BİR BELEDİYENİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Keşan Belediyesi’nde savurganlık yapıldığını öne süren Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Belediye hesapsız harcamalar yapmasından ötürü çalışanların maaşlarını ödeyemez hale geldi. Belediye iyi şekilde idare edilmiyor. Burada sadece belediye başkanını suçlamıyorum. Çalışanlar üzerindeki ölü toprağını atmalı ve hantal yapıdan kurtulması lazım. Belediye, vergilerini iyi şekilde toplamalı. Belediye, Keşan’a hizmet etmeli. Ancak doğal gazdan ötürü yollar bozuldu ancak halen yapılamadığını görmekteyiz. Hizmet üretmeyen bir belediyenin olduğunu görüyoruz. AK Parti olarak Keşan Belediyesi’ne talibiz. Genel Merkezin görev vermesi durumunda layıkıyla yerine getirmeye çalışırız.”

GÜNÜ KURTARMAK İSTEYEN HERKES BATMAYA MAHKUMDUR

Belediyenin arazi satışı hakkında da Boyalık, “Bir işletme öz kaynaklarını iyi kullanmazsa, satmaya mahkumdur. Satılan yeni arazide 40 daire çıkılır. 250 bin liraya satıldığı düşünülürse, yaklaşık 10 milyon lira toplanmış olur. Ama 1 milyon 124 bin liraya satışı yapıldı.  Bu arazinin satılacağını bizler duymadık. AK Partili meclis üyelerinin önüne bu satış konusu gelmemiş. Günü kurtarmak isteyen herkes batmaya mahkumdur. Belediyenin kaynakları iyi şekilde değerlendirilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

KEŞAN BELEDİYESİ MÜTEAHHİTLİĞE BAŞLIYOR

Keşan Belediyesi’nin kendisine ait Belkoop’ta bulunan 23 dönümlük alana inşaat yapacağını hatırlatarak sözlerine devam eden Hüseyin Boyalık, şöyle konuştu: “Keşan Belediyesi müteahhitliğe başlıyor. Keşan Belediyesi’nin yine kaynaklarının heba etmesini istemiyorum. Keşan Belediyesi tarafından konut yapılacakmış. 23 dönümlük alanda yaklaşık 230 daire çıkıyor. 40 bin lira peşinat alınarak bu çalışmanın yapılması planlanıyormuş. CHP’nin grup toplantısında bu konuşuluyor ve bir arkadaşımız bana bunu aktardı. Onların içerisinde de Keşan’ı seven ve menfaatini kollayan insanlar var. Yapılması düşünülen bu çalışmayla 11 milyon lira para toplanacak. Soruyorum: 40 bin lira peşinat alıp mı yaparsınız yoksa tamamlandıktan sonra mı verirsiniz? 230 daire çıkan bir yeri müteahhide verilirse, 92 daireyi yer sahibi alır. 92 daire de 27 milyon lira yapar. Ama o yer 11 milyon liraya veriliyor.”  

VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN GEREKLİ DESTEK VERİLDİ

Afrin’deki Mehmetçiğe destek kampanyası düzenlendiğini belirten Boyalık, şunları söyledi: “Kampanyaya Keşan’daki işadamlarımız ve vatandaşlarımız tarafından gerekli destek verildi. 2 TIR erzak doldurduk ve Mehmetçiğimize bunları ulaştırdık. Verilen destekten herkese teşekkür ederiz.”

KEŞAN’IN AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞMASI LAZIM

Hüseyin Boyalık sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye sistemi, değişmeden bu hantal yapıdan kurtulmak mümkün değil. Keşan geri kalmış durumdadır. Bundan ötürü de Keşan’ın AK Belediyecilikle tanışması lazım ve tanışacağına da inanıyorum.”