AYŞİN SEÇİL GEZER

Açıklamasına yeni yıl kutlama mesajı ile başlayan Boyalık, şunları söyledi: “Yeni yıl Keşan’a, bölgemize, ülkemize, vatanımıza, milletimize; mutluluk, huzur ve sağlık getirsin. Savaşların olmadığı, terörün bittiği bir yıl olsun. 2018 yılı milat olsun, 15 Temmuz gibi darbe girişimlerinin bir daha olmayacağı yıllardan olsun. 2018’de huzur ve mutluluk olsun.”

EN ÖN SAFLARDA YER ALMAYI KENDİMİZE GÖREV BİLİYORUZ

AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi hakkında da konuşan Hüseyin Boyalık, açıklamasına şu ifadeler ile devam etti: “Geçtiğimiz Cumartesi günü Edirne için önemli bir gündü. Sayın Başbakanımızın, Bakanlarımızın katılımıyla Edirne 6. Olağan İl Kongresini yaptık. İl Başkanımız Sayın İlyas Akmeşe, bu kongrede güven tazeledi. Başbakanımızın gelmesi ve 2018 yılı başlarında Edirne’ye hızlı tren temelinin atılacağının müjdesini vermesi çok önemli bir olaydı. Edirne, İstanbul arası 1 saat 15 dakika çok ciddi bir zaman kısalması ve ulaşım kolaylığı olacak. Bunun dışında Keşan için de kongrenin bir önemi var. Keşan bu kongre ile birlikte önemli bir temsil kabiliyeti kazandı. Daha önce de İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış Mecit Erol yine İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Kadın Kolları Başkanımız Fatma Aksal bende Büyük Kongre Delegeliği anlamında Keşan’ı temsil etme anlamında önemli oldu. Keşan’ın Edirne siyasetinde her zaman yerinin olduğunu iyi ilişkiler içerisinde olduğunu anlıyoruz. Şu anda Edirne ve Keşan arasında uyum var. Bunlar da hizmete yansıyor. Bu uyumluluk Keşan’ın Edirne’deki değerini arttırıyor. Siyaset uyumla, iyilikle, güzellikle olur. Başbakanımıza Keşan’da yaklaşık bin kişi ile katılım sağladık. Kongre’de bir çok insan o yağmura rağmen dışarıda kaldı, Başbakanımızı bekledi. Müthiş kalabalıktı. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Edirne’de büyüdüğünü, güçlendiğini gösterir. Biz buradan 23 tane otobüs ile Edirne’ye gittik. Keşan’ın AK Parti’ye olan ilgisini göstermektedir. Bizler de bu davanın bir neferi olarak her zaman için partimizin bütün organizasyonlarında Keşan İlçe Teşkilatı olarak en ön saflarda yer almayı kendimize görev biliyoruz. Bu görevimizi en iyi şekilde Edirne 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptık. Gerek katılımı ile gerek oradan aldığımız görevler ile önemli bir şekilde Keşan’da, Edirne’de temsil kabiliyetini arttırdık. Başbakanımızın orada verdiği güzel mesajlar vardı. O mesajlardan da aldığımız dersler var. AK Parti hem Edirne’de hem Keşan’da bütün ilçelerde büyümeye devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi yürüttüğü hizmet politikasıyla, insana verdiği değer ile Edirne’mizde önce yerel seçimlerde ardından da genel seçimlerde birinci parti olmaya adaydır.”

ANKARA’DA BU SORUNU ÇÖZÜP GERİ DÖNECEĞİZ

“Başbakan ile kongre dışında özel bir görüşme yaptınız mı?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Başbakanımız ile karşılarken ve uğurlarken görüşebildik. Kırklareli kongresi de olduğu için çok fazla bir görüşme imkanımız olmadı. Genel sorunlarımız için biz Bakanlarımız ile sürekli görüşüyoruz. Başbakan Yardımcılarımız ile görüşüyoruz. Bir sıkıntımız olduğunda da randevu alabiliyoruz. Bizim en büyük arzumuzdur; Keşan’da istihdam ve işsizlik sorununu çözmek. Keşan’ın şu anda en büyük sorunlarından bir tanesi istihdam ve işsizliktir. Bunu da Tarım İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi ile çözüleceğini biliyoruz. Bunu biz kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yine Ankara ziyaretimiz olacak. Tarım Bakanımız ile bir görüşme sağlayaraktan bu sorunu inşallah çözeceğiz. Vali Beyin önderliğinde; Vali Bey, Kaymakam Bey, siyasilerimiz, Belediye Başkanımız ile bütün ekibi toplayacağız, inşallah Ankara’da bu sorunu çözüp geri döneceğiz.”