29 Kasım 2016 Salı günkü gazetemizin“Dörtyol Kavşağında sorunlar bitmiyor” başlıklı haberinde yeni yapılan Dörtyol Kavşağı düzenlemesi kapsamında vatandaşların Keşan yönünden Edirne yönüne giderken Migros ve İstasyon Mahallesine ulaşmaları için yaklaşık 6 km fazla bir yol gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdiğimiz kavşak sorununa, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, el attı. Bu durumdan vatandaşların şikâyetçi olması üzerine Boyalık’tan konuya dair açıklama gecikmedi.

BU KAVŞAK ORAYA YAPILACAK

Boyalık, yaptığı açıklamada konu ile ilgili kamulaştırma davası başlatıldığını aktararak şunları kaydetti: “Konuya vakıfız, şöyle bir vakıflığımız var: Burada Küçükdoğanca sapağında mutlaka bir kavşağın olması gerekiyor. İki iki daha dört. Bu kavşağın olması gerekiyor da bu kavşağın olması için bir yer lazım. Burada yol fazlası bir yer varmış zamanında. Yol fazlası tapulu olan bir vatandaşımız talep etmiş ve belediye de bu yol fazlası yeri artık parseli satmış. Belediye bunu satınca bu yolu oradan geçirme imkânımız olmuyor. Bunun için acil kamulaştırma davası başlatıldı. Kısa süre içerisinde bu kamulaştırma işlemleri bitecek ve bu kavşak oraya yapılacak.”

HER İKİSİNİN DE KUSURU VARDIR

Trafiğin ve o yolu kullanan insanların can güvenliği açısından dönüşlerin bir müddet kullanımda olan kavşaktan yapılacağını ifade eden Boyalık, “Bir müddet trafik güvenliği açısından oradan dönüşün kavşak olmayan bir yerden dönüşe karayollarının giriş çıkış vermesi mümkün değil. Önce insanlarımızın can sağlığı ve trafik emniyeti önemli. Bu yüzden de kısa süreliğine orası kapalı kalacak. Yolun belli yerlerine mutlaka kavşak olması gerekiyor. Belli aralıklarla kavşakların yapılması gerekiyor. Daha önce TIR parkı olarak kullanılan eski bir dönüş yeri olan Tekcan Tohumculuk’un tam önünde bulunan yere kavşağı kısa süreliğine vatandaşlarımız dönüp gelecek.” dedi.

İstasyon Mahallesinde birçok işletme olduğunu hatırlatan Boyalık, “Burada sadece Küçükdoğanca yok, orada Migros var, oraya giden vatandaşlarımız için de önemli dönüş noktası başka yerden dönüş bu dönüşün mutlaka kısa süre içerisinde yapılacağının sözünü veriyoruz biz ve takipçisi de olacağız. Böyle bir şey olamaz. Orada bir sürü işyeri var. Tekzen’e giden nereden dönüp gelecek. Orada bir tekstil fabrikası var, TREDAŞ var, TEİAŞ var, şehiriçi minibüsleri var. Merkez dediğimiz bir mahallemiz var orada. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Buradaki yanlışlık hem karayollarınındır. Hem de belediyenindir. Her ikisinin de kusuru vardır.  Birisi güvenip burada artık parsel var, ben buradan nasıl olsa geçerim demiş. Art niyet olarak söylemiyorum. Belediye de isteyen vatandaşa o parselin satışını yapmış. Neticede o vatandaş da haklı. Ben buraya para ödedim aldım ve bu yer bana lazım diyor. Herkes haklıdır. Dediğim gibi kamulaştırma davası devam ediyor. En kısa zamanda bu kavşak olacak. Ne şiş yanacak ne de kebap.” şeklinde konuştu.