GİZEM GÖRÜR

Hüseyin Boyalık, Keşan’da işsizliğin kadınlar için daha büyük problemlere sebep olduğu konusunu dile getirirken, kadınlar için farklı çalışmaların yapılabileceğini de ifade etti. Müezzinoğlu’nun Keşan ziyareti ile açıklamasına başlayan Boyalık, “Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan’da yapılan AK Parti 6.Olağan İlçe Kongresine gelmek gibi bir niyeti vardı fakat başka programlarının olması sebebi ile katılamamıştı. Daha sonra Keşan’a ziyaret sözü vermişti. Hem Gençlik Kolları Kongremize katıldı hem de Keşanlı iş adamları Derneğinin hazırladığı bir panele katılım amaçlı Keşan’a geldi. Yaklaşık 6-7 saat boyunca Keşan’da belli ziyaretlerde de bulundu.  Sayın Bakanımızın Keşan’da yapılan işlere son derece vakıf olduğunu bir daha gördük. Kendisine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ GÜNÜNDE, GENÇLİK MERKEZİMİZİN ZİYARETİ ANLAMLIDIR

Boyalık, Mehmet Müezzinoğlu’nun AK Parti Gençlik Kolları Kongresinin yapıldığı gün, Keşan’a devlet eli ile kazandırılan Gençlik Merkezi ziyaretinin de anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Keşan’ımızda ihtiyaç olan Gençlik ve Spor Merkezini birlikte ziyaret ettik. Yapımında, temelinin atılımında Sayın Müezzinoğlu’nun katkıları son derece bilinmektedir. Hizmete açılımındaki emeği tarif edilemez. Gençlik Kolları Kongremizin olduğu gün de Gençlik Merkezimizin ziyaret edilmesi son derece anlamlıdır. Gençlerin kahvehaneler yerine, kötü alışkanlıklar yerine spor merkezlerine yönlendirilmiş olması güzel bir olaydır. Faydasını gördük, anladık. Bakanımız da bu durumdan son derece memnun oldu. Gençler AK Parti’nin umududur. En büyük arzumuz da gençlerin yönetimde daha fazla olmasıdır. Biz ana kademeye bile 18-25 arasında 3 genç aldık. Gençlerimizin daha aktif olması önemlidir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi gençlere daha fazla önem vermek lazım.”

HALKLA BİR ARAYA GELDİK

Boyalık, Müezzinoğlu ziyareti ile ilgili bilgilendirmelerine şöyle devam etti: “Bakanımızla birlikte bir takım ziyaretlerde bulunduk. Halkla bir araya geldik. Biz Müezzinoğlu’nun Keşan için çalışmaya devam edeceğini biliyoruz. Bize destek olmaya devam edeceğini biliyoruz. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Keşan’ın genel sorunlarının görüşüldüğü bir toplantı yaptık. Bölgemizde bulunan kadın işsizliğini görüştük. Keşan’da kadınların işsizlik sorununa dikkat çekmek istedik. Sayın Bakanımıza da bu sorundan bahsettik. Keşan’da erkekler bir şekilde iş bulabiliyor. İşsiz kalmıyor fakat kadınlarımız iş bulmak konusunda zorlanıyor. Bölgemizde artan tekstil fabrikalarımız var fakat bunların da sayısı bellidir. Bu sorun ülke genelinde de yok değil fakat ben yerel bir siyasetçi olduğum için Keşan’a bakarım. Keşan’da kadınların üretime katkıda bulunacağı iş yerleri için fikir alışverişinde bulunduk. Devlet herkese kendi bünyesinde iş veremez fakat yatırımcıları destekleyerek istihdam yaratabilir. Biz bu yatırımları yapacak olan iş adamlarımızın yanındayız. İş adamı mutlu olacak ki yanında çalışan insanlar da mutlu olsun. Bunun çözümü için uğraşacağız. Fakat bu konuda yerel yönetime de büyük bir iş düşüyor.”

KADINLARIMIZIN İŞ YAPABİLECEKLERİ BİR ÇARŞIYA İHTİYAÇLARI VAR

Keşan’daki kadın işsizliği konusunda da açıklamalarda bulunan Boyalık, “Keşan’da bir sürü eski sokaklarımız, taş evlerimiz var. Bu sokaklar resim atölyesi, dikiş nakış atölyesi olarak değerlendirilebilir. Ev hanımlarımız buralara gelip üretim yapabilir, gerekli yer sağlanırsa burada ürettikleri ürünlerin satışını da yapabilir. Bir el sanatları pazarı kurulabilir. Bizim kadınlarımızın iş yapabilecekleri bir çarşıya ihtiyaçları var. Böyle sokaklar Ege Bölgesinde bolca var. Keşan’a birçok turist geliyor. Bu turistler buralara gelebilir. Bu Keşan ekonomisine ciddi bir katkı sağlayabilir. Yunanistan buraya 3 adım yer. Yemeklerimiz tanıtılabilir. Bir tarafta resim sergisi bir tarafta yöresel yemekler bir tarafta dikiş, nakış örgüler satılabilir.” şeklinde konuştu.

OSB DE KEŞAN’DAKİ KADIN İŞSİZLİĞİNİ ÇÖZEMEYECEK

Hüseyin Boyalık, Keşan’da kurulması planlanan OSB’nin kadın işsizliği sıkıntısını çözmeyeceğini de ekleyerek şöyle devam etti: “OSB yapılacak diyoruz. Allah nasip ederse de yapacağız. Ama OSB de Keşan’daki kadın işsizliğini çözemeyecek. Belki çok az bir kısmını çözebilecek ama çok az. Bizim kadınlarımız değerlidir. Kadınlar erkeklere benzemez. Kadınlara pozitif ayrımcılık gerekir. Kadınların daha rahatsız olmadığı ortamlarda çalışmalıdır. Kadınlarımızın rahat şartlarda çalışması gerekir.”

YÜZLERCE AÇ VE YAVRU KÖPEK VAR

“Kadınlara yeteri kadar değer mi verilmiyor?” şeklindeki soruya ise Boyalık şöyle cevap verdi: “Ben yerel yönetimin kadınlara değil, insanlara değer vermediğini düşünüyorum. Bakın daha ilginç bir şey söyleyeyim mi? Hatta gidip görebilirsiniz. Keşan mezbahasının etrafında yüzlerce aç ve yavru köpek var. Ben geçen gün dayanamadım iki tanesini aldım. Şu an uygun bir yerde besliyorum. O masum günahı olmayan hayvana değer vermiyoruz. İnsana nasıl değer verelim. O mezbahadan çıkan bir sürü artık var. Bu artıkları kaynatıp değerlendirip hayvanlara yedirebilirsiniz. Onlara güzel bir barınak imkânı yaratabilirsiniz. Barınağımız var, fakat o köpekler orada aç aç dolaşıyor. Tabi ki sadece belediyeye kızamayız. O köpekleri oralara atan şahıslara da kızmalıyız. Yaşama değer vermezsek hiçbir şeye değer veremeyiz.”

SOSYAL BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI

Boyalık, açıklamasını şöyle tamamladı: “Sosyal belediye üzerine düşen görevi yapmalı. Bu görevin en başında ise kişilerin mutluluğu gelir. Sadece yol yapmakla da sosyal belediye olunmuyor. Keşan’da yetişen çocuklar ne kadarda bir tiyatro görüyor? Ne kadarı bir konser görüyor. Her hafta değişik bir organizasyon yapabilir Keşan Belediyesi. 4 tane sinema salonu var belediyenin. Bütçesi de var. Bu 4 salonun hangisinde film gösterimi yapılıyor? Bedava film bile seyrettirilebilir o salonlarda. Normal sinemada film 10 TL ise, orada 2 TL olmalıdır. Belediye kâr gütmemelidir. O salonlar siyasiler kongrelerini yapsın diye mi yapıldı sadece? Bakanlar ağırlansın diye mi yapıldı sadece? Halk için de yapıldı. Ama halk kullanmıyor. Olay insanların mutlu olmasıdır. Belediyenin faal olması, yanındaki esnaf için de iş imkanı demektir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ