AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’da 2017 yılının Aralık ayında uygulanmaya başlayan parkomat ile ilgili konuşan Boyalık, şunları söyledi: “Tüm Keşan Halkımızın hayırlı haftaları olsun, hayırlı işleri olsun. Geçtiğimiz hafta içerisinde Keşan’da parkomat ihalesini alan firma sahibinin yaptığı bir açıklama var. Tamamen Belediye Başkanı’nı yalancı duruma düşüren, Keşan Belediyesi’ni yok sayan bir açıklamadır. Keşan Belediyesi bu kadar kötü durumda değildir. Keşan Belediyesi Keşan’ın sıkıntıları ile ilgilenmeye çalışan, Keşan’da bir takım işleri yapmaya çalışan bir belediyedir. Özellikle böyle bir firmanın Keşan Belediyesi’ni yalancı pozisyona sokmasından dolayı ben oldukça rahatsız oldum. Her ne olursa olsun Keşan’da birlikte yaşama hukukumuz var. Burada iş yapan, çalışan esnaflarımızın 10- 15 dakikalık bir duraklama ile mallarını indirip- bindirmesi gerekmektedir. Örneğin; bir vatandaşımız kuyumcular çarşısından bir tane küçük altın alacak, arabasıyla durup alması 5 dakikadır. Bu 5 dakikalık duraklamaya 3 TL otopark parası kesilmesi yanlıştır bu bizim esnafımızın işlerini yavaşlatır. Uygulamanın yanlışlarını başından da söylemiştik. Baştan da söylediğimiz gibi ilk 15 dakikalık hatta yarım saatlik bir kısmının ücretsiz olması esnafımızın işlerini kesinlikle arttıracaktır. Önemli olan esnafın işlerinin artmasıdır. Keşan’da ticaret olmazsa Keşan’da yaşam durur. Biz burada bölgenin ticaret merkezi olduk. Buraya gelen insanlarımızın kolay arabalarını park ettikleri gibi kolay ve güvenli bir şekilde de alışveriş etmelerini sağlamalıyız. Burada Belediye Zabıtalarının mutlaka görevde olması gerekiyor. Zabıtaların çıkıp parkomatların çalıştığı noktalarda mutlaka dolaşmaları gerekiyor. Keşan’da yeterince zabıta var. Bu insanların güvenliğini sağlamaları bir diğer taraftan da parkomatın ilk 15 dakikasının ücretsiz olmasının sağlanması gerekiyor. Ben burada belediyenin düzgün bir adım atacağına, bir tavır ortaya koyacağına inanıyorum. Keşan Belediyesi bu firma karşısında aciz kalmayacaktır ve gereğini yapacaktır diye düşünüyorum. Bu benim hem temennim hem de görüşümdür. Keşan Halkı hiçbir şekilde küçümsenmemelidir.” 

ÖNCELİK ÇALIŞANIN OLMALIDIR

Keşan Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarının geç ödendiğini ifade eden Hüseyin Boyalık, “Şunu merak ediyorum, işçilerin maaşları hep kesintili ödeniyor geriden geliyor. Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının ve Keşan Belediyesi’nde çalışan diğer kadrolu personellerin veya Belediye Başkanı’nın maaşlarını düzgün alıp almadıklarını merak ediyorum. Acaba işçilere maaşlar geç ödenirken veya ödenmezken acaba Belediye Başkan Yardımcıları veya idareci pozisyonda olanlar maaşlarını günü gününe alıyor mu almıyor mu? Bunu merak ediyorum. Bence öncelikle asgari ücret ile çalışan fakir fukaranın maaşı ödenmeli. Taşeronda çalışan, Keşan’ın çöpünü toplayan veya Keşan’ın sıkıntılarını gidermeye çalışan, yolunu yapan, kaldırımını yapan işçiler maaşlarını alamazken yönetim kadrosundakiler maaşlarını günü gününe alıyorlarsa burada bir sıkıntı vardır. Öncelik çalışanın olmalıdır. Atalarımız der; işçinin alın terinin bedelini teri kurumadan vereceksin diye bir laf vardır. İnşallah bunu Keşan Belediyesi de yapıyordur, yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN SIKINTILARINI GİDERECEK OLAN PROJELERİ ORTAYA KOYMAKTIR

“AK Partili bir belediye olsa başkan yardımcılarının bu maaşlarda çalışma imkanı olur muydu?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Boyalık, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarda olduğu belediyeleri irdelersek hizmet var. Hizmet insanlar ile olur, projeler ile olur. Biz aslında alınan maaş tarafında değiliz. Biz işin hizmet tarafındayız. Bu işler profesyonel olmalı. Şehir yönetimi şehir idaresi daha profesyonel ve iyi olmalı. Bunu yapacak olan da Keşan Belediyesi’dir. İnsanların aldığı maaşı da bir kenara koyuyoruz artık, belediye başkanlarının veya belediye başkan yardımcılarının oradaki idarecilerin hangi pozisyonda hangi işler ile meşgul olduğunu, halkın içerisinde ne kadar gezdiklerinin çok önemi var. Önemli olan halkın içerisinde olmaktır, halkın sıkıntılarını bilmektir. Para bir yerde bitiyor. 50 bin lira maaşı olsa ne olur orada oturuyor. Para önemli değil önemli olan insanların sıkıntılarını giderecek olan projeleri ortaya koymaktır. Ben Keşan Belediyesi’nin para mevzularından ziyade halk ile iç içe olmamalarından, halkın sıkıntılarını görmemelerinden, halkın sosyal hayatına bir katkıda bulunmadıklarından dolayı muzdarip oluyorum. Bunu her fırsatta dile getiriyorum. Keşan’da sosyal bir hayatın olması lazım. Atatürk’ün ilke, inkılaplarına bakın, halkçılık ilkesini Keşan Belediyesi hiçbir şekilde yerine getirmiyor. Masa başında oturarak olmuyor. Halkın içinde olarak oluyor. Keşan Belediyesi bence halkın eğitimiyle de öğrenciler ile de ilgilenmelidir. Keşan Belediyesi’nden eğitim yardımı ne kadar veriliyor? Ben Keşan Belediyesi’nin eğitim yardımı olduğuna inanmıyorum. Ben sabahtan beri iki tane okul gezdim. Özellikle yoksul bölgede olan okulları dolaşıyorum. Keşan Belediyesi’nin hiçbir şekilde bir alakası yok. Hatta okulların bahçelerinin düzenlenmesinde, çevre düzeninin yapılmasında Keşan Belediyesi’nin bir eli olmalı. Okullar benim ilgi alanımda değil demekle olmaz bu işler el birliği ile olur. Keşan Belediyesi’nin artık ortak bir akıl ortaya koyup daha tertipli düzenli çalışma yapması gerekmektedir.”