AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yaptığı açıklamada, 1960 darbesinden sonra idam edilen Adnan Menderes’in idam edilişinin yıldönümü ve başarısız olan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuştu.

Açıklamasının başında, huzur içinde bir Kurban Bayramı geçirdiklerini dile getiren Boyalık, “9 günlük resmi tatilin sonuna geldik. Bugün itibariyle yeni bir eğitim öğretim yılı başlıyor. Okula başlayacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Vatana, millete hayırlı bir nesil olarak büyümelerini temenni ediyorum. Ayrıca başımızın tacı olan öğretmenlerimize de yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Önce ailemizin verdiği bilgiler, ardından da öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimler sayesinde bugünlere geldik. AK Parti olarak okullarımızın fiziki olarak eğitim öğretim yılında en iyi şekilde hizmet vermesi için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Keşan’da ortaöğretim düzeyinde yurt ihtiyacını Keşan Fen Lisesi’nin pansiyonu karşılayacak. İyi bir nesil yetişmesi için gerekli şartları sağlamak için çalıyoruz.”  dedi.

ALLAH MİLLETİMİZE BÖYLE BİR ACIYI TEKRAR YAŞAMASIN

Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün (17 Eylül) Adnan Menderes’in idam edilişinin 55. yıldönümü. Türkiye tarihi için 17 Eylül 1961 kara bir gündür. Cumhuriyet tarihinde idam edilen ilk ve tek Başbakandır. Allah milletimize böyle bir acıyı tekrar yaşamasın. 2 ay öncesinde de bu duruma benzer bir durumun kenarından döndük. O gün için sadece askeri darbe olarak görüldü. Olayların aydınlanmaya başlamasıyla birlikte hem askeri hem de FETÖ terör örgütünün yapmak istediği bir darbe girişimiydi. Eğer darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı şu günlerde neler görürdük belli değildi. Eskilerin anlattıklarına göre ülke ve halk olarak daha önce yaşanmış olan darbe olayından sonra 5-10 yıl toparlanma süreci olmuş. 15 Temmuz’daki darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde halkımızın sokaklara inmesiyle engellendi. FETÖ’cüler darbe girişiminde başarılı olmuş olsalardı, vatanımız belki Arap ülkelerinde ve Suriye’de olduğu gibi bir iç savaş içerisinde olabilirdi. Halkımızın vatansever ve bilinçli olması ile Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Kuvvet Komutanlarımızın soğukkanlı hareket etmeleri sayesinde darbe girişimi amacına ulaşmadan bastırıldı.”.

DEMOKRASİYE VURULMUŞ KARA BİR LEKEDİR

Tarihin, Adnan Menderes’in ülkeye yaptıklarını unutmayacağını söyleyen Boyalık, “İdam edilmelerini lanetle kınıyorum. Demokrasiye vurulmuş kara bir lekedir. Bu idam milletin egemenliğine karşı çıkmaktır. O günkü şartlarda iletişimin hızlı olmaması sayesinde tanklar, toplar sokağa indiği için darbe girişimleri başarılı oldu. Ancak günümüzde darbenin gerçekleşmesi imkânsızdır. Sosyal medya ve geleneksel medyanın bilinçli hareket etmesi ile darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Darbe yanlısı olan medya kuruluşları vardı fakat onlar da bugün hak ettiğini buldu.” şeklinde konuştu.

ÜLKE OLARAK BİR SINAVDAN GEÇTİK

Yaşananlardan sonra günümüz hakkında değerlendirmede bulunan Boyalık, “Bütün yaşananlara rağmen ekonomimizde düşünüldüğü gibi bir facia olmadı. Bu da halkımızın gücü ile oldu. İstanbul Yeni Kapı’da yapılan Milli İrade Mitingi ile bir milli irade duruşu konuldu. Cumhuriyet tarihinde 2 kez başarılı olmuş darbe girişimi vardır. Artık günümüz şartlarında darbe girişiminin başarılı olması imkânsızdır. Ülke olarak bir sınavdan geçtik. Bu sınav da başarılı bir Türk halkı vardı. Darbe yapmak isteyenlere darbe yapan, tankları karşı elinde sopalar ile duran ve elinde silahı olmadan tankları durduran bir Türk halkı vardı. Artık böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum ve temenni ederken de yaşanmayacağını biliyorum.” diye konuştu.