HABER MERKEZİ

Moderatörlüğünü Cavit Deniz’in yaptığı programın, bu haftaki konuğu; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli oldu.

BOYALIK: “OSB, KADINLARIMIZIN İŞSİZLİĞİNİ

BİTİRECEK DERSEK, YALAN SÖYLEMİŞ OLURUZ”

Kadın istihdamı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Boyalık, “Kadınlarımız her işte ne yazık ki, çalışamıyorlar. Bir erkek hamallık olmak üzere en zor işleri yapabilirler ama kadınlarımızın daha nazik işlerde çalışması gerekiyor. Keşan’da sürekli olarak, OSB konusu dile getiriliyor. Kadınların istihdama katılması konusunda, projeler yapılması gerekiyor. Proje yaparken de sadece OSB’ye endekslenmemesi gerekiyor. OSB, hayata geçecektir. OSB’nin gelmesiyle birlikte, 2 bin-2 bin 500 kişi istihdam edilecek. Ancak, işleyiş sürecinde hatalarımız var ve bunları aşacağız. Yapılan hata ise, mer’a statüsündeki bir yerin seçilmesidir. Yerin şuanda, mer’a statüsünden çıkmamıştır. OSB, kadınlarımızın işsizliğini bitirecek dersek, yalan söylemiş oluruz. Keşan’daki kadınlarımızın yüzde 60-yüzde 65’i eğitimli kadınlardır. Eğitimli kadınların daha iyi işlerde çalışması gerekiyor. Hepsinin fabrika ya da temizlik işçisi olma gibi bir durumu yok. Dolayısıyla, bunların yerelde iyi şekilde değerlendirilip, istihdam alanları yaratılması için çalışmalıyız.” dedi.

“KEŞAN’DA, 2 BİN 871 KADINIMIZ İŞ

İÇİN İŞKUR’A BAŞVURUDA BULUNDU”

Keşan’daki eski evler konusunda belediyenin devreye girerek, eski dokuya uygun çarşı oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “En az 500 kadının çalışabileceği iş sahaları oluşturulabilir. El sanatları ve resim atölyeleri gibi yerler kurulabilir. Kadınların yaptığı işleri pazarlayabileceği bir sokak oluşturulabilir. Keşan’da, 2 bin 871 kadınımız iş için İŞKUR’a başvuruda bulunmuş durumda. Geçen yıl bu rakam 2 bin seviyesindeydi ama rakam bu yıl arttı. İŞKUR, her yere çalışan verdi ancak, Keşan Belediyesi 20 çalışanı almamayı tercih etti.”

“ÜNİVERSİTE İÇERİSİNDE VE YÜRÜYÜŞ MESAFESİNDE

BİR YURDUN YAPILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Keşan’a yeni bir kredi yurtlar kurumunun açılıp-açılmayacağı hakkında sorulan soruya cevap veren Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’daki mevcut üniversite kampusu içerisinde yeni bir kredi yurtlar kurumu yapılması amacıyla, yaklaşık 20 dönümlük bir alanımız mevcuttur. Bu konuda bir takım çalışmalarımız oldu. Kredi yurtlar kurumu binası şuanda, Keşan’da öğrencilerimize yetemez hale gelmeye başladı. Yeni bir yurt yapılması önemli bir ihtiyaç haline geldi. Hanım kardeşlerimizin yurtlarının şehir dışında olması nedeniyle, sıkıntı yaşanmaktadır. Üniversite içerisinde ve yürüyüş mesafesinde bir yurdun yapılması için çalışacağız.”

“KEŞAN’DA HER İŞİN OLMASINI İSTEYEN İNSANLARIZ”

Keşan’a yeni bir havaalanı yapılması yönündeki öneriler hakkında sorulan soruya cevap veren Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, Keşan milliyetçisiyiz. Keşan’da her işin olmasını isteyen insanlarız. Keşan’a havaalanı, fakülte, yurtlar olmalıdır. Keşan’da Gıda İhtisas OSB’de yapılmalı ve bu konuda, herkes olması için çalışıyoruz.”

“BİZLERİN DEVLETTE KADRO AÇMA GİBİ

BİR DURUMUMUZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Siyasi partilerin istihdam yaratma ve birini işe yerleştirme gibi bir durumunun olmadığını aktaran Hüseyin Boyalık, “Biz birilerinin işe girmesi için ‘iyi biridir.’ şeklinde referanslarımız olabilir. Ancak, bizlerin devlette kadro açma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Örnek vermek gerekirse; hastanede, 10 kişinin çalışacağı bir birimde 20 kişinin çalışması mümkün değildir. Devletin zarar etmesini istemeyiz.” dedi.

“BELEDİYE KAZANIMLARINI TEK TEK SATIYOR”

Keşan Belediyesi’nin zor şartlarda elde ettikleri kazanımları tek tek sattığını vurgulayan Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye bu kadar satış yaparak, para elde ediliyor ancak, SSK ve vergi borçları ödenmiyor. Ayrıca, doğru düzgün bir çalışmada yapılmıyor.”

Hüseyin Boyalık, AK Parti hükümeti tarafından Keşan’da ve bölgede yapılan yatırımları anlatarak, bunu kamuoyunun takdirine bıraktığını kaydetti.

GÜMÜLCİNELİ: “AVRUPA’DA KADIN İSTİHDAMI

YÜZDE 60; TÜRKİYE’DE, YÜZDE 25-YÜZDE 26’DIR”

Kadın istihdamı sadece Keşan’a özgü bir sorun olmadığının altını çizerek, sözlerine başlayan Gümülcineli şunları söyledi: “İstihdamı yaratmanın koşulları, öncellikle bir takım yasal düzenlemelerle gerçekleşmesi mümkündür. Kadınların sosyal yardımlar alabilmesi için çalışmıyor olması gerekiyor. Bu şartın ortadan kaldırılması gerekiyor. Avrupa’da kadın iş gücünün istihdama katılma oranı yüzde 60’dır. Türkiye’deki oran ise, yüzde 25-yüzde 26 seviyelerindedir. Dolayısıyla, sorunları yerel yönetimlerle çözmek sadece günü kurtarmak anlamına gelir. Türkiye’de kadın haklarının ciddi şekilde ele alınması gerekiyor. Kadınların güvenliği ve şiddetin önlenmesi için bir takım yasal düzenlemelerle olması mümkündür. Kadına öncelikle ekonomik destek verilmeli ve iş anlamında öncelikler verilmelidir.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BARINABİLECEĞİ

YENİ ALANLAR YARATILMALI”

Eğitimin bacasız sanayi olduğunu belirten Erdoğan Gümülcineli Keşan’a bir fakültenin kazandırılması lazım. Ayrıca, öğrencilerimizin barınabileceği yeni alanların yaratılması için çalışılmalı.” şeklinde konuştu.

“OSB’DE, BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI”

Gıda İhtisas OSB konusunda, ciddi adımların atılmadığına vurgu yapan Gümülcineli, şunları söyledi: “Sayın Hüseyin Boyalık, belediye ve diğer kurumlarla Ankara’ya gidildi. Ancak, Ankara’da önlerine çıkan tabloya bakıldığında, bir arpa boyu yol alınamadığı görüldü. Konu hakkında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın daha bilgisinin olmadığına şahit olduk.”

“BELEDİYE İSTİHDAM YARATMA ANLAMINDA

KAPASİTENİN ÜZERİNDE İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR”

Keşan Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarının zaman içerisinde ödenememesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: Taşeron işçilerin maaşlarında aksamalar oluyor ama ödemeler yapılıyor. Keşan Belediyesi istihdam yaratma anlamında kapasitesinin üzerinde işçi çalıştırıyor. Bütçesi zaman zaman zorlanıyor. Bugüne kadar maaşlar ve diğer güvenceler anlamında kimse mağdur edilmemiştir. Maaşlar gecikmeli ödenmiş olabilir. Biz CHP olarak, hiçbir kuruma işçi vermemiz mümkün değil. Sadece belediyede çalışıyor. İktidarın işe yerleştirme anlamında elleri rahat durumdadır. Sayın Boyalık’ın devlet kurumlarına, işçi koymadıklarını iddia etmelerini doğru bulmuyorum. Çünkü iktidar mensubu olan birçok kişinin devlet kurumlarında çalıştığını görmekteyiz. Hatta tek tek bunları sayabiliriz.”

“SAVCILIK MAKAMI MALKARA’DAKİ, YOLLARIN

YAPILMASI KONUSUNDA MÜDAHALEDE BULUNDU MU?”

Türkiye’de sadece Keşan’da yolların bozuk olmadığını belirten Gümülcineli, “AK Partili bir çok belediyelerde de, yol sorunlarının olduğunu görmekteyiz. Örnek vermek gerekirse; Malkara’da belediye AK Parti’deydi ve yolları çok kötü durumdaydı. Acaba, savcılık makamı orada da, yolların yapılması konusunda müdahalede bulundu mu?” dedi.

Gümülcineli, Keşan Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ