Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural dün düzenledikleri basın toplantısında, sona eren Ekim ayı toplantılarına dair değerlendirmelerde bulunup, bölgemizde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim Ay’ı Meclis toplantılarının sona erdiğini belirten Boyalık ve Vural, “Edirne için hayırlı kararlar aldığımızı umuyorum. İdari kararların dışında yaptığımız çalışmalar var. Beyköy-Erikli yolunun yapımına başlandı. Alt yapı malzemeleri döşenerek yol yapılacak. Sıcak hava yakalanırsa asfaltı da bu yıl döşenecek. Gündemde olan bir yoldu. Akçeşme yolu içinde düşüncelerimiz var ancak önümüzdeki yıl tamamlanacak. Çok az bozuk köy yolumuz kaldı. Kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bir miktar parke taş dağıtımımız olacak. Belli miktarda Vali Beyimizin sözüyle bu ihtiyacı karşılayacağız. Aynı zamanda Raşit Efendi okulunun yapımına başlandı. İmam Hatip okullarının projeleri bitmek üzere. Bu sene içerisinde projeleri biterse ihalesi yapılacak. Olmaz ise önümüzdeki sene ihale yapılarak her iki okulun da yapımına başlanır. Endüstri Meslek Lisesi Yurdu son günlerde gündeme geldi. İl Özel İdaresi konuyla ilgili çalışmalara devam ediyor. Maliyetini çıkaracak ve güçlendirme mi yoksa yıkılıp binanın yeniden yapılacağı mı konusunda karar verecek. Konunun takipçisiyiz.” diye konuştular.

KEŞAN’A HER TÜRLÜ HİZMETİ GETİRİYORUZ

Köylerdeki çöp toplama konusundaki şikâyetlerin bittiğini ifade eden Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, şunları söyledi: “Yeni bir çöp aracımız da geliyor. İlk günlerdeki sıkıntılar aşıldı ve sistem oturdu. Öte yandan köylerin GÜNEKAB’a üye olması için ödenecek olan bedel konusunda Keşan Belediyesi ve Valiliğimiz mutabakata varacak. Her hangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Valimiz de meclisimizi ziyaret etti. 11. ayın içerisinde ek ödenek gelme ihtimali var. İnşallah hükümetimiz tarafından gönderilir. Bütçemiz yine artacak. Ek bütçe haberlerini verirken mutlu oluyoruz. Keşan hak ettiği bütçeyi alıyor. Edirne’nin hiçbir köyüne bu kadar parke taşı verilmedi, hiçbir ilçesine 2 çöp kamyonu verilmedi. Her türlü hizmeti Keşan’a getiriyoruz. Edirne her zaman aslan payanı alacaktır. Ek bütçeler hükümetimiz kanalıyla geliyor.”