AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, dün yaptıkları açıklamada, geçtiğimiz gün yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyesi seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, bölgede devam eden gölet inşaatları hakkında da bilgi verdi.

Sözlerine ilk olarak; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 6. Yılında rahmetle ve saygıyla andıklarını belirterek başlayan Boyalık ve Vural, daha sonra ise; geçtiğimiz gün yapılan ve iki AK Partili İl Genel Meclisi Üyesinin kazandığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi Seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KAZANMAMIZIN BİR SEBEBİ VAR

KHGB Encümeninde geçtiğimiz dönem birer AK Partili ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesinin anlaşma doğrultusunda bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural; “Bu dönem CHP’li arkadaşlarımızın daha önceki dönemlerde ‘biz partimize aykırı iş yapamayız’, ‘Bizim parti meclisimiz bazı şeylere karar veriyor’ demeleri üzerine ve özellikle bu arkadaşlarımızın SYDV Mütevelli Heyeti seçimi konusunda katı davranması neticesinde, bizim de Partimizin İlçe Teşkilatı’nın kararıyla Adnan Vural ve Hüseyin Boyalık olarak ikimiz de partimiz adına aday olduk ve seçimleri kazandık. Bizim bu seçimleri kazanmamızın da sebepleri var. Bu sebepler; bizim köylere verdiğimiz değer, muhtarlara verdiğimiz kıymetten kaynaklanıyor. Muhtarlarımız bizim için çok önemli.  Önemli olmasının sebebi de, köylerimizde hakikatten dertli bir çiftçi kesimi var. Bu çiftçi kesimine muhtarlar iyi sahip çıkıyorlar. Bize dertlerini getiriyorlar. Biz de bunlarla alakadar oluyoruz ve ilgileniyoruz. Bu ilginin sonucunda da böyle bir sonuç ortaya çıktı. Biz bundan mutluyuz.  Keşke Sayın Başkan Abdülaziz Çıkıkçı da bunları biz konuşurken, bizlere daha ılımlı davransaydı.  Bugün yine birlik beraberlik içerisinde olsaydı bu işler.” dedi.

KÖYE GİTMEZSEN KÖYLÜNÜN DERDİNİ BİLEMEZSİN

“KHGB Encümeninde iki AK Partili üyenin olması ne gibi fayda sağlayacak?” şeklindeki soruya ise Boyalık ve Vural şu cevabı verdi: “Biz hakikatten köylerin sorunlarını çözmek için çalışan iki İl Genel Meclisi Üyesiyiz. Emin olun ki, gitmediğimiz köy kalmadı. 1 yıl içerisinde hiç ziyaret etmediğimiz köy yok. Hemen hemen tüm köyleri 3-4 kez gezdik. Bu ziyaretler de ‘bir çay içip kaçalım’ şeklinde olmadı. İnsanlarımızı dinleyerek, kahve kahve gezerek, seçim çalışması gibi gezdik. Ramazan Ayı’nda teravihlerimizi köylerde kıldık. Bayram gezmesine gittik. Yani sonuç olarak köye gitmezsen, köyün derdini bilemezsin. Soruya gelirsek, bizim seçilmemiz ne getirecek; parayı veren iktidar. Sayın Bakanım gönderiyor, iktidarım gönderiyor. KÖYDES  kapsamında paralar geliyor. Bizim amacımız da bunu daha fazla almak. Bunun için ikimizde birden aday aldık. Sorumluluk almaktan kaçmadığımız için aday olduk.” şeklinde konuştu.

YAPILACAK İŞLERİN PEŞİNDEYİZ

Köylerin dertlerini bildiklerini söyleyen Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, en büyük sorunların sulamalarda olduğunu ifade ederek, bölgede devam eden sulama ve gölet yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “En büyük dertte sulamalarda var. Su olan yerde hayat oluyor.  Daha fazla su, daha fazla ürün demek. Bu kapsamda da bölgemizde yapımı devam eden yada yapılmak üzere olan göletlerimiz var. Geçtiğimiz günlerde Suluca Köyü’nde yapılan gölette incelemelerde bulunduk. Bu gölet 3 tane köye su verecek. Bu göletten Suluca, Beyköy ve Erikli’deki araziler sulanacak. Bu göletin gövdesi bitmiş, su tutmaya başlamış. Önümüzdeki günlerde de kanal ve kapalı sistem sulamasının ihalesi yapılacak. 3 tane köyümüze can verecek, tarlalarına değer katacak. Bahçeköy göletimiz bitti, neredeyse kapalı devre sulaması da bitti. Çamlıca göletimiz yeni başlayacak. Bu bir değerdir.  Mercan sulaması devam ediyor. Göletin de yükseltmesi yapılıyor. Mahmutköy, Lalacık, Altıntaş, Maltepe göletleri de proje aşamasında. En kısa zamanda ihalesi yapılacak ve başlanacak.  Bizler, bu işlerin peşindeyiz. Bunlar iktidarın işidir. Bunun için ikimizde seçildik. Emin olun ki, çok daha fazla çalışacağız.”

OY VEREN DE VERMEYEN DE BİZİM MUHTARIMIZ

Daha sonra CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri’ni de göreve davet eden Boyalık ve Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefette mutlaka görevini yapmalı. Buradan da bizim yaptıklarımızı CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız kontrole davet ediyoruz. Hakkaniyetli mi, hakkaniyetsiz mi olacağız. Yanlış bir şeyimiz varsa uyarsınlar. Bundan da mutlu oluruz. Muhalefet olarak görevlerini yapacaklar. Nasıl ki, biz zaman zaman yapıyoruz. Onlar da aynı şekilde yapacaklar. Ben tekrardan bütün köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbir fikir ayrılığımız yok. Her muhtarın görüşü farklı olabilir ama bizim için hepsi aynıdır. Oy veren de vermeyen de bizim muhtarımızdır.”

SALONU TERK ETMELERİNE ÜZÜLDÜK

“Seçimden sonra CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri’nin salonu terkettiği yönünde bir takım söylemler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, şu cevabı verdi: “Burada ayrıca CHP’li il Genel Meclisi Üyelerinin salonu terk etmelerinden dolayı üzüldük. Burada salon terkedilecek tarzda bir şey yok. Bir tebrik, centilmenlik beklerdik. Seçimden sonra önce bir arkadaş salonu terketti. Daha sonra da diğer iki arkadaş çıkıp gitti. Bunların olmaması gerek. Sonuçta hepimiz Keşan için çalışıyoruz. Bu bir seçimdir. İkimizin de aday olması kadar doğal bir şey de yok. Çok fazla da konuşmaya gerek yok. Ama gerçekten bu durumdan dolayı çok üzüldüm.”