AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Mehmet Müezzinoğlu’na gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Mehmet Müezzinoğlu’nun tekrar bir Bakan olarak, millete hizmet etmeye başladığını ifade ederek söze başlayan Boyalık, “Kendisi resmen Bakanlığını devir aldı. Bizim için Keşan siyaseti, Edirne siyaseti hatta Trakya siyaseti olarak son derece sevindirici bir gelişme oldu. Çünkü Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, bizim gibi Trakyalı bir ailenin ferdidir. Zaman içerisinde Yunanistan’dan buraya gelmiş, burada doktor olmuş, İstanbul’da siyaset yapmış, ardından Edirne’de milletvekili olarak siyaset yapmış ki Osmanlıya başkentlik etmiş bir şehirde, ardından yine Bursa, yine Osmanlıya başkentlik etmiş bir şehirde siyaset yapan çok kıymetli bir siyaset adamıdır. Aynı zamanda çok kıymetli bir insandır. İnsani tarafını dün hep beraber gördük. Nasıl gördük? Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partili İdareciler, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ile AK Parti ailesi olarak biz ve Edirne teşkilatlanmasının tamamı oradaydı. Edirne olarak Sayın Mehmet Müezzinoğluna ne kadar sahip çıktığımızı ve ne kadar kıymet verdiğimizi ve değerini göstermiş olduk. Niye oradaydı? MHP ya da CHP? İşte Mehmet Müezzinoğlu’nun siyasi çalışmaların, sadece seçim zamanlarında yapıldığını ve kalan zamanda insani tarafını gösterdiğini, biz de bu harekette göstermiş olduk. Hakikaten çok önemli bir şey idi. Düşünün iktidar partisinin milletvekili Bakan oluyor. Ama Edirne’nin bütün siyasi görüşleri orada bulunuyor. Süper ve çok iyi bir birliktelik görüntüsüydü. Edirne ilk defa bu siyasi görüş belirtmeden bir aradaydı. İlk defa bu kadar nezaket kuralları içerisinde, bu kadar sevgi gösterisi içerisinde bir Bakana hayırlı olsuna gitti. Bakanımız da ancak bu kadar güler yüzle ve iyi bir şekilde gelen misafirlerini ağırlayabilirdi. Sakalaşmalarla, sohbetlerle yaklaşık 2,5 saat gibi bir süre bizimle alakadar oldu.” diye konuştu.

BAKANIMIZI ÇOK DAHA İYİ YERLERDE GÖRMEYİ İSTİYORUZ

Hüseyin Boyalık, Müezzinoğlu’na birebir olarak sıkıntılarını ve yapılması gerekenleri ilettiklerini söyleyerek, “Yine onun Bakanlığıyla alakalı olan birkaç sorunu kendilerine ilettik. Bunların başında, öğrencilerimizin staja başlamasıyla birlikte, iş başlamalarının da sayılması yani öğrenci staja başlıyor. Fakat iş başlangıcı yapılmıyor. Düşünün 18 yaşında birisi staja başladı. Sigorta girişinin iş başlama günü olarak kabul edilmesi büyük bir olaydır. Biz orada kendisine AK Parti Keşan ailesi olarak bunun gibi konuları dile getirdik. Kendisi notlarını aldı. Yine Keşan’da yaptığı hizmetleri takibini kendisi sordu. Yeni hastane ve kavşakların durumu sordu. ‘Yollarınız ne durumda?’ dedi. Hepsine halen vakıftı. Bir yıl süredir, Edirne’nin değil de Bursa’nın milletvekili fakat Edirne hatta Keşan’da ki her şeye vakıf. Bu Keşan’a olan ilgilisini, sevgisini, alakasını gösteriyor. Sayın Bakandan bundan sonra çok daha faydalanacağımıza eminiz. İyi Bakanımız var. İyi ki böyle bir milletvekilimiz olmuş. Bunu oradaki toplantıya katılan herkes söyledi. Sayın Mehmet Müezzinoğlu çok kıymetli bir siyaset adamı, biz Sayın Bakanımızı çok daha iyi yerlerde görmeyi istiyoruz. Allah ona bu hizmetlerinde gayret kuvvet versin, yardımcısı olsun. Biz her zaman ona destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

DOSYAMIZ TARIM BAKANLIĞINDA BULUNUYOR

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bir görüşme olduğunu kaydeden Boyalık, “Bölgemizle alakalı şuanda olmasa olmazımız, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusudur. Çok önemli bir proje, bu konuda yine orada görüşmemiz yapıldı. Durumun ne olduğu öğrenildi. Şu anda dosyamız Tarım Bakanlığında bulunuyor. Tarım Bakanlığından çıktıktan sonra süreç tamamlanacak ve kazma vurulacak diye düşünüyoruz. Resmi prosedürler devam eder fakat işin yapılması için bir sorun kalmayacak. Yeni yılı geçeceğini umuyoruz. Diğer konularda da pek bir sorunumuz kalmadı. Sanayi kavşağının son rötuşları bitmek üzere ondan sonrada inşaatı başlayacak. İnşaat kış aylarında olur mu? İlkbaharda mı başlar? Hava şartlarına bağlı olarak yapımı devam edecek. Sanayi sitesinin giriş çıkışıyla ilgili bir sıkıntı var o çözüldü mü inşaatı başlayacak.” şeklinde konuştu.

EDİRNE’NİN KAZANIMLARI ÇOK DAHA YÜKSELECEK

Hüseyin Boyalık, son olarak şunları söyledi: Bizim her zaman müteşekkir olduğumuz bir insan, Siyasette kaliteyi getiren bir abimiz var, Mehmet Müezzinoğlu. Biz Bakanımızdan, alabildiğince faydalanmalıyız, alabildiğince istemeliyiz. Buradan dert götürmek yerine proje ile gidip onun desteğini almalıyız. Proje meselesidir bu işler. Biz projelerimizle devam edeceğiz. Aklımızda bir sürü projemiz var. Bunların değerlendirmesini bir an önce yapacağız. Tekrar Bakanımıza bir proje dosyasıyla gideceğiz. Kendisinin Bakan olması İl Başkanımıza büyük bir güç verdi. Milletvekili Rafet Sezen Beye aşırı derecede güç verdi. O güçle birlikte Edirne’nin kazanımları çok daha yükselecek. Düşünün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da oradaydı. Edirne Belediye Başkan’ı da oradaydı. Meriç ve İpsala Belediye Başkanları da oradaydı. Müezzinoğlu’nun Bakan olmasına herkes seviniyor. Bunun da sebebi kendisinin Sağlık Bakanı iken bu bölgeye gösterdiği ilgi ve alakadır. Demek ki çalışan her zaman hak ettiğini alıyor. Bakanımızda bunu yaptığı içinde bugün böyle bir takdir ve sevgi gösterisi aldı.”