GİZEM GÖRÜR

İFTAR YEMEĞİ ÇOK SES GETİRDİ

Karşılama töreninin ardından Başkonsoloslukta bir takım görüşmeler yapıldığını, ardından da iftar yemeği yendiğini kaydederek açıklamasına başlayan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “İl Başkanımız İlyas Akmeşe önderliğinde Başbakanımızın karşılanması amacı ile Yunanistan’a bir gezimiz oldu. İpsala İlçe Başkanı, İpsala Belediye Başkanı, Keşan İl Genel Meclis üyemiz Adnan Vural ve Keşan İlçe Başkanı olarak ben katıldım. Namaz için Gümülcine’ye geçtik. Gümülcine Başkonsolosluğunda bir takım görüşmelerde bulunuldu. Oradan da Kurcalı’ya geçtik. Kurcalı’da bir iftar yemeği düzenlendi. Oradaki Müslüman vatandaşların müthiş bir kaynaşmasına şahit olduk. Yunanistan’da, Hristiyanlığın olduğu bir yerde İslam Dininin güzelliğini gördük. Özellikle Başbakanımızın, Enerji Bakanımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın, da bu heyetin içerisinde olması, orada 3 bakan ve bir Başbakan eşliğindeki iftar yemeği çok ses getirdi.”

AZINLIK HALKIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yunanistan’da gerçekleştirilen iftar yemeğinin, oradaki vatandaşlara umut olduğunu belirten Boyalık,

“Bu iftar yemeği oradaki vatandaşlara bir umut oldu. Yaşlı kadınların ağladığı gördük. Yolların insanlar tarafından kesildiğini gördük. Biz Türkiye’nin kıymetini bilmeliyiz. O topraklarda yaşayan azınlık halkımıza sahip çıkmalıyız. Orada yaşayan kardeşlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Başbakanımız da aynı cümleleri kurdu. Zamanında eziyet görmüş bir halk oradaki vatandaşlarımız. Daha fazla yanlarında olmalıyız. İhtiyaç duyduklarında yanlarında olmalıyız. Keşan’ın eksiklerini her fırsatta konuşmak isteriz. Yine birkaç problem tabi ki konuşuldu. Öyle bir atmosferde, iftar yemeğinde bulunmak benim için onurdu, şerefti.” dedi.

BAKANIMIZA GÖRÜŞ BİLDİRDİK

Hüseyin Boyalık, iftar yemeğinde Keşan’ın sorunları ile ilgili de görüşüldüğünü ekleyerek açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun bayramdan sonra Keşan’a geleceği ile ilgili bir sözü zaten var. Ulaştırma Bakanımız zaten iyi çalışıyor. Enerji Bakanımız Berat Albayrak bize çok samimi bir şekilde davrandı. Keşan ile ilgili projeler tabi ki geliştirilmesi lazım. Güneş tarlaları ile ilgili bir takım fikirlerimiz var. Güneş tarlalarının arttırılması için bakanımıza görüş bildirdik. Gelecekte bu tür projeler gerçekleşecektir.”