AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, 11 Mayıs 2017 tarihinde gazetemizde yayınlanmış olan CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun yönelttiği “Bakanlığınız önümüzdeki 5 yıllık dönemde Edirne ilimize hangi yatırımları, ne zaman yapacaktır?” şeklindeki soruyu, dün yaptığı bir açıklama ile cevaplandırdı. Edirne için yapılanların değil ama Keşan için yapılanların cevabını verebilirim diyerek sözlerine başlayan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Okan Gaytancıoğlu bir açıklama yapmış. AK Parti’nin 2012 den bu yana Edirne için ne yaptığını sormuş. Ben Edirne için yaptıklarına cevap veremem ama Keşan’a yaptıklarının cevabını fazlasıyla verebilirim. Gaytancıoğlu her zamanki gibi yine boş boğazlılık yapmış. Hükümetimizin bölgemizde yaptığı hizmetleri küçümseyerek hiçbir yere varamaz. Hizmetlerimizi eksik diye eleştirmesini beklerken, hiç yapmamışız gibi eleştiremez. AK Parti hükümeti Trakya Bölgesi’ne ziyadesi ile yatırımlarını yapıyor. Keşan da bundan hakkını alıyor.”

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ DE KEŞAN’A AK PARTİ HÜKÜMETİ GETİRECEK

Açıklamalarına, AK Parti hükümetinin Keşan için yaptığı hizmetleri tek tek anlatarak devam eden Boyalık, “Hükümetimiz tarafından yapılan hizmetlerin hepsini tek tek sayacağım. Hamzadere barajımız var. Şuanda %70 seviyelerinde seyrediyor.  Baraj bitti, şuan kanalları yapılıyor. Bizim kıraç bayır arazilerimizin tamamı sulanabilir hale geliyor. Keşan merkez de buna dahil olmak üzere. 10 gün içinde Keşan merkeze su gelebilir hale gelmiş olacak. Bizim çiftçilerimiz için, tarımla uğraşan kişilerimiz için bulunmaz bir nimettir. Bizim bölgemiz tarım ve turizmle kaldırılır. Organize sanayi bölgesini getirmek için kim çabalıyor? AK Parti Keşan Temsilcileri. Nasıl ki doğalgazı AK Parti Keşan’a getirdiyse, Organize Sanayi Bölgesini de Keşan’a AK Parti hükümeti getirecek. Bizim bölgemizin kalkınması için birinci ayak tamam. Tarımda sulanabilir araziyi arttırdığınız müddetçe başarıya ulaşabilirsiniz. Okan Bey de bildiğim kadarı ile Ziraat Mühendisidir ve bunu ziyadesi ile bilir.” dedi.

TURİZM İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Bölgemizin kalkınması için en önemli şeylerden birinin de turizm olduğunu kaydeden Hüseyin Boyalık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bölgemizde turizm için de çalışmalarımız devam ediyor. Erikli’de tuz gölünün etrafını düzenliyoruz. Yeni köprüleri yapıyoruz. Gökçetepe Sazlıdere’deki imar sorununu çözmeye çalışıyoruz. Hoteller bölgesini düzenlemeye çalışıyoruz. Enez yolunu düzenliyoruz. Erikli yolu bitmek üzere. Gökçetepe yolundaki bakım çalışmamız bitti. Bizler bölgemizi kaldıracak her türlü yatırıma hazırız.”

KEŞAN’DA OKUL İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİMİZ DE KALMAYACAK

Açıklamalarına AK Parti hükümetinin okullar ile ilgili çalışmalarını anlatarak devam eden Hüseyin Boyalık, “Keşan okulları ile ciddi anlamda anılıyor. 240 kişilik bir Fen Lisesi pansiyonu yaptık. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunu yaptık. İmam Hatip Lisesinin inşaatı hızla devam ediyor. İmam Hatip Ortaokulu’nun ihalesi yapılıyor, yeni bir okul. Endüstri Meslek Lisesini yaptık. Keşan’ın girişinde bir abide gibi duruyor. Raşit Efendi İlköğretim Okulu bitti. Birkaç tane daha sıkıntılı okulumuz var. Onların da düzenlemeleri yapılacak. Keşan’da okul ile ilgili bir problemimiz de kalmayacak. Çalışmalar hızla tamamlanıyor.” dedi.

DUBLE YOLLARIMIZ YOKTU

Boyalık, açıklamasına söyle devam etti: “Adliye Sarayımız var mıydı? Hükümet Konağında sıkışmış bir haldeydik. Gençlik Spor Merkezimiz var mıydı? O da AK Parti zamanında yapıldı. Bölgemizde ölümlü kazalara sebebiyet veren kavşaklarımız vardı. Birçok aile yok oldu. Enez Yolu kavşağı, Migros Kavşağı, ne kaza kaldı ne bir şey. Netice itibari ile kazaların azalması bu kavşaklardır. Yenimuhacir kavşağı çok güzel düzenlendi. Duble yollarımız da yoktu. Gelibolu yolu düzenlendi. AK Parti hükümeti insanların konforlu bir şekilde ulaşımını sağlamak için elinden geleni yapmaya devam edecektir.”

NE YAPTI DİYE SORMAK KÜÇÜMSEMEKTİR

AK Parti hükümetinin Keşan’a sağlık ile ilgili getirdiği hizmetleri açıklayarak devam eden Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’a iki tane Aile Sağlık Merkezi kuruluyor. Hızla yapımı devam ediyor. Eskiden insanlar doktora gidip para ödemeden çıkabiliyor muydu? Fakir fukara parasız ilaç alabiliyor muydu? Doktora görünebiliyor muydu? İnsanların sağlığına bu kadar önem veriliyor muydu? Helikopter ambulansımız var mıydı? Yeni devlet hastanemizin ufak tefek eksikleri var, açılacak. Böyle bir hastaneyi Keşan hayal edebilir miydi 15 sene önce? Edemezdi. Bunların hepsi AK Parti’nin yaptığı hizmetlerdir. Ne yaptı diye sormak küçümsemektir. Laf cambazlığıdır. Onlar bu yapılan hizmetleri hayal bile edemezdi. Öyle bir ufukları da zaten yoktur.”

ARITMA TESİSİ HÜKÜMET ELİ İLE YAPILDI

Keşan’ın arıtma tesisinin DSİ tarafından, devlet eli ile yapıldığını kaydeden Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’da yapılan arıtma tesisi, DSİ tarafından, devlet eli ile yapılmıştır. Bir yerde gördüm, belediye tarafından, ‘arıtma tesisini yapıyoruz’ şeklinde bir yazı bilboard’a yazılmış. Bakın, bunu belediye yapmıyor. Biz yapıyoruz. Buna belediyenin bütçesi yetmez. DSİ yaptı, 1 yıl işlettikten sonra belediyeye verecek. Bu da bir hizmettir. Keşan belediyesi iller bankasından kredi istedi. Sayın bakanımız Mehmet Müezzinoğlu bu krediyi belediyeye verdirtti. Bu kadar kötü bir binanın yapılmasında maalesef payımız var. Ne kot farkı ne engelli geçişi hesaplanmış. Bu kadar kötü bir bina yapılamazdı.”

HİÇ KİMSE YALAN İLE DOLAN İLE İŞ YAPMASIN

Siyasette eleştirinin yapılması gerektiğini fakat eleştiri yapılırken daha iyi yapılabilirdi şeklinde eleştiriler yapılması gerektiğini, yapılanların yok sayılmaması gerektiğini söyleyen Boyalık,

“Siyasette eleştiri yapılabilir. Daha iyisi yapılabilirdi şeklinde fikirler ortaya atılabilir. Ama hiçbir şey yapmadı şeklinde konuşmak ayıptır. Dümenciliktir. Hiç kimse yalan ile dolan ile iş yapmasın. Biz AK Parti iktidarı olarak, Keşan’a yapılması gereken hizmetleri ziyadesi ile yaptık. En son hastanenin önündeki Enez yolunu gördünüz. Hastane yolu diye önem verdik ama o yol çok kullanılıyormuş. İzzetiye’den gelenler, herkes Allah razı olsun diyor. Ben bu hizmetleri Gaytancıoğlu’na hatırlatmak istedim. Biz Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerliyoruz. Bu millete değer veren Atatürk’ün yolunda gider. Atatürk’ün gölgesinde durmak yerine, hizmet edenler doğru yolda gider.” şeklinde konuştu.

 Hüseyin Boyalık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yapılan saldırıya üzüldüğünü ve kaba kuvveti kınadığını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.