GİZEM GÖRÜR

Ayhan Oğan’ın, katıldığı bir televizyon kanalında 'yeni devlet kuruyoruz' söylemi üzerine ülkede bir gündem oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Boyalık, “Özellikle CHP ve HDP’liler tarafından farklı bir algı ve gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak, bu gündem yanlış şekilde oluşturulmaya çalışılıyor. Çünkü AK Parti üyesi milyonlarca insan var, yüzlerce milletvekili, binlerce il ve ilçe başkanları var. Partide görevi olmadan konuşanların her söylediği partiyi bağlamaz. Görevde olanları ayırıyorum.” dedi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜK BİR ÜLKE KONUMA GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hüseyin Boyalık, ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever Türk milleti tarafından kurulduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale Savaşı’nda binlerce vatansever insanımız bu ülkenin kurulması için şehit oldu. Ülkemizi onlar kurdu. Dolayısıyla, bu ülkeyi yeniden kurma gibi bir durumumuz asla olmaz. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ortadadır. Yeni bir devlet kurarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılması için çalışmıştır. Bizde, onun bıraktığı yerden Türkiye’nin büyük bir ülke konuma gelmesi için çalışıyoruz. Bu da, mevcut yöneticilerin görevidir.”

BUNLAR SAPLA SAMANI KARIŞTIRIYORLAR

Açıklamasına, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, Türkiye 15 Temmuz’da ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiştir.” diyerek devam eden Boyalık, şöyle konuştu: “Ülkeyi işgal etmek isteyen dış güçlerle ortaklık yapan FETÖ’cüler, bu ülkeyi işgal etme noktasına gelmişlerdir. Cumhurbaşkanımızın emriyle hak sokağa çıkmıştır. Bizim dedelerimiz geçmişte, düşmanla nasıl savaşmışsa, bugünde yine düşman ve işbirlikçilerine karşı savaşmışlardır. Biz, Atatürk’ü sömüren bir parti değiliz. Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda yürüyen bir partiyiz. Halkçılık, milliyetçilik, devletçilik, inkılapçılık, laiklik ilkesini benimseyen bir partiyiz. Cumhuriyetimize de sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Keşan’daki bazı ilçe yöneticileri, ‘din devleti kurmak isteyen bir parti var’ şeklinde açıklama yapmış. Ancak, böyle bir durum yoktur. Dinini bilmeyen, göğsünde iman gücü olmayan askerden asker olmaz. Dinini bilmeyen kimseden hayır gelmez. Biz Müslüman'ız. Herkesin düşüncesi ve inancı farklı olabilir ama din devleti kurma gibi bir durum yok. Laik ilkesine göre; din ve devlet işleri ayrıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı var ve onların görevi dini işlerdir, devlet işine karışmazlar. Soruyorum, Keşan’da hiçbir imam hatibin siyasete karıştığını gördünüz mü? Keşan’da bugüne kadar hiçbir müftünün siyasetle ilgili fetva verdiğini gördünüz mü? Elbette ki, hayır. Bunlar sapla samanı karıştırıyorlar.”

DİNİ SİYASETE KARIŞTIRAN YOK

Hüseyin Boyalık, bazı siyasi çevrelerin, AK Parti’yi kötülemeye çalıştığını kaydederek, “AK Parti’yi kötülemek için dini kullanıyorlar diyecekler. Ama halkımız bunun ne olduğunu biliyor. Dini siyasete karıştıran yok. Sadece din ve imanın ne kadar önemli olduğunu dile getiren bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim iman gücüne bugünde ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ