HABER MERKEZİ

Gültekin, konuyla ilgili olarak da BİMER’e (Başbakanlık İşletişim Merkezi)  şikâyetini bildirirken “Söz konusu trafik cezalarının yazıldığı nokta, trafik cezasının tahsilinde yaşanan 1,5 yıllık gecikme alınan bu haksız (Deli Dumrul) verginin devam ettirilmesinde kamu birimlerinin kurnazlığını da göz önüne sermektedir.” diyerek cezanın kesildiği noktanın bir kavşak, döner kavşak ya da meskun mahal olmadığını cezanın haksız yere kesildiğini söyledi.

Gültekin, ayrıca Keşan’da bulunan muhtarlıkları gezerek sadece evinde olmadığı halde tebligatı alamayanların sayısına tanıklık ettiğini; evde tebligatları teslim alanların da göz önüne aldığında bu haksız uygulamanın boyutlarının ortaya çıkacağını kaydetti. Bu konuda Edirne milletvekillerinin de dikkatini çekmek için gerekli talebimi ilettiğinin altını çizen Gültekin, “Umarım kamuoyunda oluşacak tepki sonucu bu haksız uygulamadan vazgeçilmiş olur.”şeklinde konuşarak bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Gültekin’in BİMER’e yazdığı dilekçe şöyle:

19.10.2017 tarihinde Tekirdağ İli Malkara Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından düzenlenen iki adet trafik cezası karar tutanağı tarafıma muhtarlık vasıtası ile tebliğ edilmiştir.

Trafik ihlalinin tespit zamanı 26.03.2016 ve 27.03.2016’dır. Kural ihlali yapıldıktan bir yıl altı ay sonra trafik cezası tarafıma tebliğ edilmektedir.

Trafik cezasının yapıldığı yer ekte görüleceği gibi Keşan –Malkara –Tekirdağ bölünmüş oto yoludur. Karayolları Trafik kanunu 50. Maddesine göre bölünmüş yollarda otomobiller için hız sınırı 110 KM/Saattir.

Vatandaş olarak söz konusu yasal değişiklikleri çoğunlukla medyadan takip ediyoruz ve hız sınırının bölünmüş yolda 110 Km/saat olduğunu düşünerek hareket ediyoruz.

Yukarıda belirttiğim bölünmüş yolda her 5 km’de döner kavşak mevcuttur. Sayısız köy yolu giriş ve çıkışı vardır. Buralarda hız sınırı 50Km/saat olarak belirtilmiştir.

Trafik cezasının uygulandığı alanda herhangi bir kavşak ya da yan yol girişi bulunmamaktadır. Herhangi bir notaya konan 70 Km hız tabelası fark edilse bile bölünmüş yol olmasının verdiği avantaj ile 110 Km/saat hızla giderken birden 70Km/Saat sınırına düşülmesi mümkün değildir.

Aracımla hem giderken, hem gelirken aynı noktadan 92Km/saat hızla EDS noktasına yakalandığım belirtilmektedir. Şundan çok iyi eminim ki bu noktadan geçen araçların %90 mutlaka kural ihlali yapmakta, 70 Km hız sınırına düşmeleri mümkün değildir. Nitekim mahalle muhtarlığında masa üzerindeki tebligatları görünce bunun gerçekliğine bir kez daha inandım.

Bu bir Deli Dumrul vergisidir. Bizim gibi memur emeklisi veya ücretli çalışan için 412x2= 824 TL büyük bir paradır. Kaldı ki bu 1,5 yılda daha kaç kez ceza yazıldığını bilmiyorum. Muhtemeldir ki İstanbul İline hastaneye gidiş gelişlerimiz, hasta ziyaretlerimiz ve öğrenci olan çocuklarımızı kayıt ve yerleştirmek için gittiğimizde de aynı cezalar tahakkuk ettirilmiştir. Bunları da 1,5 Yıl sonra göreceğiz.

Ayrıca kesilen bu trafik cezalarının 2016 mı yoksa 2017 rayiç bedelleri mi göz önüne alındı onu da bilmiyoruz.

Benden alınan bu para cezasını ülkeme ve başta bulunan iktidara helal etmiyorum. Belli ki yapılan bu yolların ve bitmek bilmeyen onarımlarının parası ödediğimiz vergiye rağmen birde trafik cezaları ile tahsil edilmektedir.

Bu sorunumun ilgili birimlerce çözüleceğine inancım olmadığından belki yapılan yanlış düzeltilir umudu ile yazıyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ