Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 30 Temmuz 2013 Salı günü, Keşan Belediyesi'nin büyük projeleri arasında yer alan ve temel altyapı projelerinden birisi olarak değerlendirilen Yağmur Suyu Kanal Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Saat 11.30 sıralarında Ferhat Ağa Köprüsü yakınlarındaki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden konu hakkında bilgi alan Özcan, proje hakkında şunları söyledi: “Her işin bir tekniği var ve buradaki çalışmalar da bu şekilde devam ediyor. Daha önce yaptığımız kanalizasyon çalışması evsel atıklar içindi. Şimdi ise Yağmur Suyu Kanal Projesi ile ilgili altyapı çalışmaları yapıyoruz. Şimdi sıra buna geldi. Evsel atık suları ile yağmur sularının karışmaması gerekiyor. Bu sayede arıtma tesisine yağmur suyu girmeyecek. Yoksa arıtma tesisi devre dışı kalır. Çalışmalarımız ilçenin çeşitli yerlerinde hızlı şekilde sürüyor. Keşan artık, sıkıntı olan yağmur sularından sistemli bir şekilde kurtulacak. Proje kapsamında 7 kilometrelik bir çalışma yapılacak.”

Konu hakkında bilgi veren ihaleyi alan firmanın Şantiye Şefi ve aynı zamanda Yüksek İnşaat Mühendisi olan Sertaç Şanlı, bayramdan sonra ana caddeler üzerinde ara bağlantıları gerçekleştireceklerine vurgu yaptı ve “Şu an %15’ler seviyesindeyiz. Ana kolektör çalışmaları da devam ediyor. Keşan’ın 3 ana arterinde çalışmalarımız sürüyor. Yağmur suları başta ana caddeler olmak üzere 1000 ve 800’lük borularla ana merkeze taşınacak. Yaklaşık olarak projemiz 1 sene sürecek” dedi.