HABER MERKEZİ

Saat 12.00 sıralarında, DSP Keşan İlçe Başkanlığı binasında başlayan etkinliğe, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu ve İlçe Yönetimi, Keşan Belediye Meclisi'nin CHP'li (Cumhuriyet Halk Partisi) üyeleri İbrahim Dinç ve Ender Mağden, DSP İlçe eski Başkanı Cem Akgül ile bir dönem DSP Keşan İlçe Teşkilatı'nda görev yapan Cavit Deniz ve partililer katıldı.

Anma programında konuşan Yusuf Erdem Nalbantoğlu, "Ömrünü halkına hizmet uğruna vakfetmiş, siyasi hayatımıza kibarlığı ile kalite getirmiş büyük insan Sayın Bülent Ecevit'in ölümünün 11. yılında anmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sayın Ecevit, mütevazılığı, nezaketi, kararlılığı ve cesareti ile politikada, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da isim yapmış, saygı görmüş bir liderdir. Hayatı boyunca Atatürk, Cumhuriyet ve Laiklik ilkelerinden hiç ayrılmamıştır. O, sağlığında iç siyasette olsun, dış siyasette olsun, hiç kimseye taviz vermemiş, boyun eğmemiş, muhataplarına daima, 'Sayın' diye hitap etmiş ve nezaketsizce davranmamıştır. Söylediği sözlerini kararlı kullanmış, arkasında durarak her dediğini uygulamıştır. Ülkemiz ve siyasetimiz, içinde bulunduğu bu günlerde onun gibi siyasetçilere ne kadar özlem duyulduğu aşikardır. Büyük insanın halkına sahip çıktığı kadar sağlığında, ulusumuz, O'na ve siyasi oluşumuna sahip çıksa ve destek verseydi, bu günleri yaşamazdık. Rahat uyu Sayın Bülent Ecevit, sana kimsenin dil uzatma, yüzü ve hakkı yoktur. Tekrar ruhu şad olsun aziz insan." dedi.

Konuşmanın ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından, Bülent Ecevit ile ilgili mesajlar okundu. Törenin devamında Cavit Deniz, "Ben konuşmayayım, şapkam konuşsun" diyerek Ecevit'ten aldığı şapkasını masanın üzerine koydu. Deniz, Ecevit ile ilgili düşüncelerini aktaran Cavit Deniz, "Özveri, özgüven ve öngörü sahibi bir siyasetçiydi. Söylenecek çok şey var ama en önemlisi Türkiye'de halkın 'Kahraman' ismini verdiği tek siyasi liderdi. Dededen kalan Suudi Arabistan'daki arazisini Türk hacılarının kullanımına hibe eden bir liderdi. Bunu da öne çıkartmadı ve haber yaptırtmadı. Yolu yolumuzdur. Bülent Ecevit'i özümsemeden, hiçbir merkez sol hareketin Türkiye'de başarılı olacağına inanmıyorum." diye konuştu. Etkinlik, konuşmaların ardından son buldu.