ERDOĞAN DEMİR-KEŞAN

Türker, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “THY tüm gazeteleri veriyor SÖZCÜ yasak. Bende her binişimde 50 Sözcü alıp yolculara bedava dağıtıyorum. Sözcü bir yerlerine mi batıyor anlamadım? THY hizmet etsin. AKİT ve yalaka gazeteleri dağıtırken gerçek haberleri yazan gazeteleri de dağıtsa iyi olur. Yönetimi kınıyorum. Arkadaşlar hiç olmazsa 25 gazete alın 5 euro eder. THY uçaklarında yolculara verin. Başka yerde de dağıtın. Ben öyle yapıyorum siz de yapın. İnsanlar gerçekleri görsünler. Okusunlar.”

Türker, Rotterdam şehrinde de zaman zaman satın aldığı toplu Sözcü gazetelerini dağıttığını da dile getirdi.

Hollanda ya koşmak için giden ve orada kalarak bir bankada temizlikçilik yaparak işe başlayan ve daha sonra memur olduğu bankaya genel müdür olarak atanan Bülent Türker, Türkiye’deki engelliler için 10 bine yakın tekerlekli sandalyeyi Türkiye’ye getiren ve Türkiye’de 3 özel okul yaptıran, Atatürk’ün silahının 50 Bin Euro’ya satın alan ve 3 yıldan bu yana Rotterdam’daki evini Atatürk ve Çanakkale Müzesi haline getirerek ziyaretçilere açan aslen Kırklareli Vize’li olan bir Türk Vatandaşı.

Türker ayrıca Hollanda da 40 Yılın En İyi Kalpli İnsanı seçilmiş, Hollanda Kraliyet Nişanı’na sahip, Türkiye Yerel Basın Birliği Hollanda Temsilcisi, Çanakkale ve Atatürk Kitabı’nın yazarı.

Türker, bir süre önce geldiği Türkiye’de memleketi Vize de, 1-2-3-4 Aralık tarihlerinde yakın arkadaşı olan Naim Süleymanoğlu’nun Fotoğraf Sergisi’ni açtı.