Geçtiğimiz günlerde, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütmesi başlamış olan “Karadeniz’den Ege’ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar” adlı projenin, Keşan ayağındaki ilk görüşmeleri Saros Körfezi’nde gerçekleştirildi.

01 Temmuz 2015 Çarşamba günü Bulgaristan Burgaz’dan gelen proje heyetini karşılayan oda yetkilileri tarafından, gün içerisinde gerçekleştirilen planlama toplantısının ardından ertesi gün konuklara Saros Körfezi’ndeki proje çalışma alanları gezdirilerek turizm potansiyeli olan yerler ile ilgili ön tanıtım yapıldı.

Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Delov Ivanov, Genel Sekreter Boryana Zheleva ve Oda Proje sorumlularından oluşan heyete, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İşçimen, Kadir Mutaf, İsmail Şapçı ve Keşan TSO Proje Sorumlusu Tahir Demirel eşlik etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO ve Burgaz TSO’nun hazırladığı 102 Bin TL hibe destekli projenin, bölgenin turizm potansiyelini uluslararası düzeyde tanıtımını sağlayacağını dile getirerek şunları kaydetti:

“Projemizin Bulgaristan Sozopol’de gerçekleştirilen açılış ve tanıtım ayağının ardından proje ortaklarımızı projenin kapsam alanı içinde olan Saros Körfezi’nde misafir ettik. Proje kapsamında turizm potansiyeli olan yerler ile ilgili ön çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında özellikle tarihsel ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri olan noktaların uluslararası düzeyde farkındalık yaratma çalışmaları yapılacak. Yurtdışındaki acentelerin bölgemize yönelik organize edeceği turistik turlar ile ilgili mini tur uygulama programlarının planlamalarını oluşturulmaya başladık. Projemizin üçüncü ayağı için Ağustos ayının sonu gibi tekrar Keşan’da çalışmaları devam ettireceğiz. Projenin tamamlanması yaklaşık 1 yıl sürecek ve bu süre zarfında bölgemizde turizm potansiyeli olan yerlerin uluslararası alanda tanıtılması için gerekli materyaller ve tanıtım çalışmaları ile ilgili faaliyetleri gerçekleştirmiş olacağız.”

Helvacıoğlu açıklamasının devamında; projenin Keşan’daki ikinci ayağında, proje faaliyetlerini ele alarak yol haritası oluşturduklarını ifade etti. Bunun yanı sıra, turizm sektörü dışındaki yeni iş ortaklıkları ve iş fırsatlarına yönelik görüşmelerde bulunulacağını da sözlerine ekleyerek iş birliği çalışması yapılacağına dikkat çekti.

Mustafa Helvacıoğlu son olarak, Bulgaristan ile ilgili işbirliği yapılabilecek sektörler üzerinde somut işbirlikleri geliştirilmesi için tekrar bir araya gelineceğini ve planlama çalışmaları yapılacağını kaydetti.