AYŞİN SEÇİL GEZER

Moderatörlüğünü Cavit Deniz ve Nilüfer Erk Oğuz’un yaptığı program, saat 13.30 sıralarında başladı.

Programda; Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin durumu, Sanayi Kavşağı ve Tarım İhtisas OSB ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Keşan’a yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin durumu hakkında Boyalık, şunları söyledi: “İnsanların sağlığı, mal ve can güvenliği her şeyden daha önemlidir. AK Parti iktidarının insanların sağlığına verdiği değerden ötürü hastaneler, yollar, kavşaklar yapılıyor. Bunlar insanların hayatını kolaylaştırmak için oluyor. Dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan’a verdiği değerden ötürü yeni bir hastane yapılıyor. Deprem izolatörlerinin beklenmesi nedeniyle hastanemizde belli bir süre bekledi. Hastanelerin hiçbiri devlet eliyle yapılmıyor. Devlet ödeneğini ayırıp, ihaleye çıkartıyor ve bir müteahhit firma alarak hastanenin inşaatını yapıyor. Bunlar yapılırken bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bir patron işine gerekli özeni göstermezse o firma batar ve Keşan Devlet Hastanesi’nde de böyle bir durum yaşandı. Hatta Keşan’daki esnaflarımıza da ciddi zararlar verdiler. Keşan Devlet Hastanesi’nin inşaatı, yüzde 99.9 seviyelerindedir. Hastanenin ufak tefek eksiklikleri var. Hastanenin yüzde 100 bitmesi gerekiyor. Belki 1 ay ya da 45 gün içerisinde işler bitmiş olacak ve yeni hastaneye geçmiş olacağız.”

HİÇBİRİ YAPILMADI

Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Hastanenin pis su atık noktasında sıkıntılar var. Bunlar Keşan Belediyesi tarafından yapılacaktı ancak hiçbiri yapılmadı. Ayrıca Ferhat Ağa Köprüsü’nde genişletme yapamadık. Köprünün genişletilmesi için ödenek çıkarttık ancak tarihi eser olması nedeniyle, durdurmak zorunda kaldık. Keşan Belediyesi’nin alternatif bir yol yaparak Devlet Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırması gerekiyor.”  

İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ GEREKLİ ATAMAYI YAPACAKTIR

 “Keşan Devlet Hastanesi Yöneticiliği’ne atanan Recep Vural’ın istifası yeni hastaneyi teslim almamak istemesiyle bir ilgisi var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Boyalık, şunları söyledi: “Sayın Vural’ın bununla hiçbir alakası yok. Ailesine zaman ayırmak amacıyla böyle bir karar aldığını bizlerle paylaştılar. Evinin Keşan’da olduğunu ve sürekli Uzunköprü’ye geliş gidiş yapmaktan yorulduğunu dile getirdi. Keşan’da görevini sürdürmek istediğini anlattı. Sayın Recep Vural’ın görevden kaçtığına ve yeni devlet hastanesini teslim almakla ilgili bir sıkıntısının olacağına inanmıyorum. İl Sağlık Müdürümüz gerekli atamayı yapacaktır. Ancak Sayın Recep Vural’ın istifası şu anda kabul görmüş değil ve görevine devam ediyor.”

UZMAN DOKTOR AÇIĞINI HERKES BİLİYOR

Keşan Devlet Hastanesi’nde personel eksiği hakkında da sorulan soruya cevap veren Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan Devlet Hastanesi’nin uzman doktor kadrosu 64’tür. Şu anda 35-36 tane uzman doktorumuz bulunmaktadır. 30 tane daha doktor kadromuz var. Uzman doktor açığını herkes biliyor. Ancak 35-36 tane uzman doktor sayısı da Keşan için az değil. Doktorlar en fazla İstanbul’da çalışmayı tercih ediyorlar.”

YENİDEN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Sanayi Kavşağı’nın durumu hakkında sorulan sorulara cevap veren Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Karayolları Bölge Müdürü’yle kavşak konusunda görüşmelerde bulunduk. Kavşağın durması söz konusu değil. Kış mevsiminde gerekli çalışmalar yapılamayacağından ötürü 1-1,5 aylık bir ara verildi. Mart ayının sonuna doğru yeniden çalışmalar başlayacak ve 2-2,5 aylık süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak.”

TARIM İHTİSAS OSB’NİN OLMASINI HERKES İSTİYOR

Tarım İhtisas OSB konusunun sürekli olarak Keşan’da gündeme geldiğini dile getiren Hüseyin Boyalık, şöyle konuştu: “Tarım İhtisas OSB’nin olmasını herkes istiyor. İstemeyen kimse yok. Bu konuda tek patron vardır, oda Edirne Valisi’dir. Düzgün bir yol haritası çizilmediği için belli bir sıkıntı oluşmuştur.”

MUSTAFA HELVACIOĞLU SİYASETE SOYUNACAK OLURSA KAPIMIZ AÇIKTIR

Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın ziyaretinde OSB’yi dile getirdik. Bakanımız OSB konusunda olumsuz düşüncesi yok ancak mera konusunda hassas. Görüşme esnasında, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’yla telefonda bakanı görüştürmek istedi. Ben burada herhangi bir art niyet aramıyorum. Belki siyasi etiklik açısından doğru olmayabilir ama samimiyetinden şüphemiz yok. Eğer Sayın Mustafa Helvacıoğlu siyasete soyunacak bir durumu olursa kapımız her zaman kendisine açıktır. Ayrıca oda seçimlerinde herhangi bir listeye destek verme gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Her iki listede de partililerimiz yer almaktadır. Aday olan tüm arkadaşlarımıza başarı dilerim.”