AYŞİN SEÇİL GEZER

Moderatörlüğünü Cavit Deniz ve Nilüfer Erk Oğuz’un yaptığı program, saat 13.30 sıralarında başladı.

Programda; Keşan Devlet Hastanesi’nin uzman açığı, yeni hastanenin durumu, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun açıklamaları, Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları ve belediye başkanlığına aday olup-olmayacağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HEKİMLER VE GEREKLİ UZMANLAR BULUNMUYOR

Türkiye’de sağlık konusunda, mevcut iktidar partisi büyük değişiklikler ve devrimler yaptıklarını anlattıklarını hatırlatarak, sözlerine başlayan Gümülcineli, şunları söyledi: “Yapılan değişiklikler çok kısa süreli oldu. Ama gelinen noktaya bakıldığında devlet hastanelerinde ciddi sıkıntıların olduğunu görmekteyiz. Belli branşlarda hekimler ve gerekli uzmanlar da bulunmuyor. İnsanların gerekli hizmeti alamadığından ötürü özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyor. Dönemin Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı yapan Mehmet Müezzinoğlu bölge için bir avantaj olması gerekirken istenen verim alınamadı. Sağlık personeli anlamında gerekli atamalar yapılamadı.”

OLAĞANÜSTÜ GAYRET GÖSTEREREK HALKA HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık ücretsiz denildi ancak devlet hastanelerinde yeterli personelin olmayışı nedeniyle insanlar özel hastanelere ciddi paralar harcamak zorunda kalıyor. Sağlık ve eğitim parasız olmalıdır. Sosyal devletin temel görevleri halkına hizmet etmektir. Keşan Devlet Hastanesi bakım ve temizlik yönünden kötü durumda iken hekim açığı ciddi boyuttadır. Keşan Devlet Hastanemizde çalışan hekimlerimize ve uzmanlarımıza gösterdikleri özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Personel açığı olmasına rağmen olağanüstü gayret göstererek halka hizmet vermeye çalışıyorlar.”

BELEDİYE GEREKLİ HİZMETİ VERECEKTİR

Yeni Devlet Hastanesi’nin mevcut yeri hakkında değerlendirmelerde bulunarak sözlerine devam eden Gümülcineli, şöyle konuştu: “Mevcut yeri kamuoyunda ciddi anlamda tartışılmıştı. Keşan’ın imar yapısı doğuya doğru açılmasından ötürü yoğunluk orada ve hastanenin mevcut yere değil; yoğunluğun yaşandığı bölgeye yapılmasının uygun olduğunu söyledik. Ancak, yeni devlet hastanesinin yerine siyasi gözlükle bakıldığı için mevcut yere yapıldı. Mevcut yer sıkıntılı durumda. Ulaşım, altyapı ve diğer sosyal boyutlarıyla değerlendirilmesi lazım. Şu anda yeni hastanenin altyapı ve inşaat sıkıntısı var. Bodrum katların su içinde olduğu iddia ediliyor. Yaşanan sorunun belediye tarafından çözülmesini istiyorlar ve belediye gerekli hizmeti verecektir. Biz olaya siyasi gözle bakmıyoruz. Aksine bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Ayrıca yapının da sağlıksız olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra; hastaneyi yapan firma, Keşan’daki 71 esnafımızı ekonomik anlamda mağdur edip gittiler.”

PARTİNİN İÇ DİNAMİKLERİNDE TARTIŞILMASI LAZIM

 “CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun, Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları konusundaki söylemleri şık mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: “Sayın Gegeoğlu’nun açıklamasını şık bulmuyorum. Bu tür konuların kendi içimizde tartışılması gerekiyor. Siyasi üslupta bunu gerektirir. Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının yüksek maaş almalarını kendi içimizde eleştirip, tartışıyoruz. Parti içerisinde bu açıklamaları yapanlar suç işliyor. Partinin iç dinamiklerinde tartışılması lazım.”

TAŞERON SİSTEMDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZIN MAAŞLARINI ZAMANINDA ALMALARI GEREKİYOR

 “İşçilerde maaşlarını alamadıkları için çalışmaya çıkmadıkları dile getiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Gümülcineli sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçilerin 2-3 ay gibi geciktiğini bizlerde biliyoruz ve sıkıntısını yaşıyoruz. Ancak alt yapı anlamında ciddi çalışmalar yapıldı ve bütçenin oraya harcandığını görmekteyiz. Taşeron sistemde çalışan arkadaşlarımızın maaşlarını zamanında almaları gerekiyor. Bundan sonraki süreçte işçilerimiz zamanında maaşlarını alacaktır.”

ETİK BULMUYORUM

 “Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının sendikalı olmasından ötürü maaşlarında yüksek olduğu ifade ediliyor. Diğer belediyelerde böyle bir maaş yokken neden Keşan Belediyesi’nde var?” şeklindeki soruya cevap veren Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Sendikal haklarından ötürü böyle bir maaş farkları var. Diğer belediyeler bu haklarını kullanmamışlar ve kullanılmayabilir. Ben de bu durumu etik bulmuyorum. Bunu Sayın Belediye Başkanımla da paylaştım. Başkan yardımcıları, belediye başkanının maaşının 3/2’sini zaten alıyorlar. Bundan ötürü de sendikal haktan yararlanmanın doğru ve etik olmadığını paylaştım. Bir an önce yaşanan durumun çözülmesini istedik. Bu maaş farkını almamakta bir erdemliliktir. Benim partilim de olsa, yanlış yapılırsa onu eleştirmekten asla çekinmem.”

NE YAPABİLİRİM ANLAYIŞIYLA SİYASETİMİ SÜRDÜRDÜM

 “Belediye başkan adaylığınız kulislerde konuşuluyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben hiçbir zaman ne olurum diye değil; ne yapabilirim anlayışıyla siyasetimi sürdürdüm. Farklı bir durum gelişir ya da partimiz görev verilirse üzerimize düşeni yaparız.”

Erdoğan Gümülcineli, programda, CHP’de yapılan kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.