Keşan-Enez karayolundaki Kılıçköy-Keşan arasında yapılacak yol genişletme çalışması nedeniyle, Enez-Keşan güzergahdaki taşıt trafiğinin Büyükdoğanca Köyü içinden verilmesine köy halkı tepkili.

Yaz sezonu ile birlikte Keşan’dan ve diğer yerleşim yerlerinden Enez’e gidecek taşıtlar, çalışma nedeniyle Büyükdoğanca Köyü üzerinden geçiş yapacak. Kılıçköy-Büyükdoğanca Köyü arasındaki 3 kilometrelik mesafeye levhalar konulurken, yolda iyileştirilme yapılmaması ise köylü vatandaşın tepkisine neden oldu.

Stabilize yolun bu araç trafiğini kaldıramayacağını öne süren köylüler, ayrıca köyün içinden geçen yol nedeniyle hem insan hem de hayvanları açısından tehlike arz ettiğini belirtti.

Köy halkının büyük çoğunluğunun hayvancılıkla uğraştığını ve yaz sezonu ile birlikte yaşanacak trafik akışı gözönüne alındığında tehlike arz ettiğini ifade eden köylü vatandaşlar, “Köyümüzün içi asfalt bile değil. Bu araçlar köy içinden geçerse biz tozdan kurtulamayız.” dedi.

Keşan-Enez karayolunun genişletme çalışmasına destek verdiklerini söyleyen köy halkı, “Ancak alternatif yol olarak Kılıçköy-Büyükdoğanca Köyü arasındaki yol gösteriliyorsa, önce bu yolda iyileştirilme yapılması lazım. Bu kadar trafik akışının yaşanacağı bu yol, önce asfaltlanmalı. Asfalt olmayan ve iki aracın geçişinin çok zor olduğu bu yola, hele hele yaz sezonu gibi trafiğin en yoğun yaşandığı dönemde nasıl alternatif yol gözüyle bakılır? Yetkililer bunu dikkate almıyor mu? Alternatif olarak düşünülen bu yol, hem köy halkı hem de yolu kullananlar için ‘trafik canavarı’ndan farklı olmayacak. Yetkililerin, önce bu yolda iyileştirme yapmasını, daha sonra Keşan-Enez karayolunda iyileştirme çalışmalarına başlamalarını istiyoruz. Kaş yapayım derken, göz çıkaracaklar, farkında değiller!” şeklinde konuştu.