HABER MERKEZİ

Sancar, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nden ücretsiz olarak engelli raporu aldığını ve Keşan’da raporu yenilemek için Keşan Devlet Hastanesi’ne başvurduğunda ücret talep edildiği iddiasında bulundu. 

Mağdur olduğunu dile getirdiği açıklamasında Yılmaz Sancar, şunlara yer verdi: “Yüzde 92 engelli raporum var. Yayla Köyünde ikamet etmekteyim. Raporum 2 yılda 1 yenileniyor. Bu raporumu Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nden aldım. Süresi bittiği için Keşan Devlet Hastanesi’ne müracaat ettim. Yenisini vermedi, 200 TL ücret talep etti. Rapor odasında ücretlidir dendi. Ben eskisine ücret ödemediğimi söyledim, o zaman nereden aldıysan yenisini de oradan al diye kapıyı gösterdiler. Ben almak için iki kez Edirne’ye gittim, mağdur oldum. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne gittim, orası da yardımcı olmadı. Edirne’den alıyoruz, orada ücret talep edilmiyor.” 

KEŞAN DEVLET HASTANESİ ENGELLİ İŞLEMİ YAPMIYOR

Konuyla ilgili Büyükkayhan da şu ifadeleri kullandı: “Keşan Devlet Hastanesi hala engellilere, engelli kimlik kartını gösterdiği halde barkot kaydında engelli işlemi yapmıyor. Arkadaşımız rapor ile ilgili bana geldi. Edirne para almadan engelliden işlem yapıyor, Keşan neden yapamıyor?”