Kurtuluş Caddesi’nde Yağmur Suyu Kanal Projesi nedeniyle kazılan yolun asfaltlanmaması, Kurutuluş Caddesi esnafının şikayetine neden oldu.

Uzun süredir devam eden çalışma nedeniyle trafiğe kapatılan yolun, çalışma sonrasında da asfaltlanmamasını eleştiren esnaf, bu durumun işlerline büyük sekte vurduğunu ifade etti.

Keşan Belediyesi yetkilileri tarafından daha önce verilen bilgide, yolun Ramazan Bayramı sonrasında asfaltlanacağının belirtildiği, ancak hâlâ asfaltlanma yerine kazıldığını belirtti.

“EN YOĞUN SEZONDA, CADDE ESNAFI MAĞDUR EDİLDİ”

Yolun trafiğe açılmasının ardından tozdan kurtulamadıklarını söyleyen esnaf, şunları dile getirdi:

“Artık Belediye yetkililerine söylememize de gerek yok çünkü durum ortada. Gece-gündüz hareketli olan caddemizdeki yaya trafiği, neredeyse yok denecek seviyeye geldi. Dükkanlarımızın kapılarını açamaz olduk. Günde 5-6 defa dükkanlarımızda toz alıyoruz ama ürünlerimizi kurtaramıyoruz. Kapıları kapatsak insanlar dükkan kapalı zannediyor, açsak tozdan göremiyor! Müşteri gelince ürün gösteremez hale geldik. Sadece iş yerlerinde değil, aynı sıkıntı evlerde de var. BU sıcak günlerde cadde sakinleri evlerinin pencerelerini açamaz oldu. Açmadıkları halde bile evlerin içine toz giriyor. Gürültü ayrı, tozu ayrı, esnafa vurduğu darbe ayrı. İşlerimiz yarı yarıya geriledi. En çok iş yapacağımız bir sezonda, cadde esnafını mağdur ettiler. Esnaf bu kadar mağdur edilir mi? Bir de dalga geçer gibi bir açıyorlar bir kapatıyorlar. Sanki canları sıkıldıkça Kurtuluş Caddesi’ni kazıyorlar gibi! Maalesef Kurutuluş Caddesi’ni Belediye’nin elinden kurtaramadık! Güya Belediyenin Asfalt Şantiyesi var. 1 aydır yolun çökmesi bekleniyormuş. Peki orduevinin altındaki sokak nasıl hemen kazıldı ve kapatılıp asfaltlandı? Şu anda Belediye’nin önü kazılıyor. Bakalım orasını da aylarca kazıp kazıp, sonrada toprak halde bırakacaklar mı?”

Caddeye konulan mazgalları da eşleştiren esnaf, “Geçen günlerde yağmur yağdı ve hiçbir faydası olmadığını gördük. Sular mazgalların üzerinden akıp geçti. Bir yaprak parçası üzerine gelse tıkanıyor ve su akmıyor.”  dedi.

“İTFAİYE ARACI 4. VİTESTE SULUYOR!”

Cadde esnafı , “Çalışmalar sırasında muhatap da bulamıyorsun. Çalışanlar var ama başında yetkili kimseyi görmedik. Soruyoruz ama doğru ya da yanlış bilgi veren yok.” şeklinde konuştu.

Keşan Belediyesi İtfaiye aracının yolu sulama şeklini de eleştiren esnaf, şunları dile getirdi:  “Sanki 4. vitese takıp geçiyor! Sulamasa daha iyi, her yer daha çok toz oluyor. Belediye’yi sulama için aradığımız da ise ya itfaiye aracı bozuk oluyor ya da yangında olduğu söyleniyor. Ama bakıyoruz, araştırıyoruz yangın falan yok ortada! Bahane olduğu belli.

Bir de dün (önceki gün) yine yolu kazdılar. Sorduk, ‘döner vermek için’ dediler. Proje ellerinde değil mi? Neden daha önce kazılmadı da şimdi kazılıyor? Keşan’a yakışır mı bu. 2 saat sürmeyecek işi aylardır bitiremediler.

Bir de çalışma nedeniyle yolu kapatıyorlar, dubaları çeken olursa, cadde esnafı olarak haber veriyoruz. Karşılığında da ‘siz koyun önüne bir engel’ diyorlar. Sıkılmadan bir de bizden organize etmemizi istiyorlar.”

“KASİS YAPILSIN”

Caddede kasis bulunmamasını da eleştiren esnaf, “Bir bakıyorsunuz 10 dakikada bir 1 aracın geçeceği yolda birden fazla kasis var, ancak trafik akışının yoğun olduğu bir caddeye kasis yapılmıyor. Motosikletlilerin egzoz gürültüsü ve hızından bıktık usandık. Polise söyledik, 2 gün bekledi ceza yazdı. Br daha ne bakan ne de soran var.” dedi.

“2-3 AYLIK SU FATURASI ALINMASIN”

Cadde esnafı, artık toz ve gürültüden bıktıklarını ve yaşadıkları mağduriyete bir an önce son verilmesini isteyerek, “Belediye bizden 2-3 ay su faturası da almaması gerekiyor. Cadde esnafına hiç olmazsa bu yönde bir destek sağlansın.” şeklinde konuştu.