Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklama ile İstanbul’da meydana gelen ve şu ana kadar 15 kişinin ölümüne neden olan sahte rakı olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 35 yıldır içkili mekan işleten esnaf olduğunu ve bugüne kadar Keşan’da sahte rakı diye bir şey duymadığını da ifade eden Çakmak, Halkımız da, esnafımız da yine de bu konuda dikkatli ve duyarlı davransın” dedi.

SAHTE İÇKİ ÜRETENLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Son günlerde İstanbul’da yaşanan sahte rakı iddiası olayında 15 kişinin öldüğünün belirtildiğini söyleyen Çakmak, “Bu sahte içki olayı bana göre bir cinayettir.  Bu işe yeltenen, bu işe yönelen ve bu işten ekonomik çıkar sağlayan kişiler her ne olursa olsun emniyetimizin, adaletin pençesinden kaçamamalı. Ufak tefek para cezaları ile değil, en yüksek hapis cezaları ile yargılanmalılar. Bunlara devletimiz hiçbir zaman göz yummamalı” dedi.

KEŞAN’DA BÖYLE BİR ŞEY YOK

Sözlerine Keşan’da 35 yıldır içkili mekan işletmeciliği yaptığını kaydederek devam eden Çakmak,Bizim Keşan’da böyle bir şey yok, olamayacağına da inanıyorum.  Çünkü başta bu işi yapan yani içkili yer işleten esnafımız, işletmecilerimiz böyle bir şeye asla tenezzül etmez. Bizim Keşanlılarımız da zaten alkolün ne olduğunu gayet iyi bilirler ve bunu hemen sezerler” diye konuştu.

BİZİM ESNAFIMIZ SAHTE İÇKİYE TENEZZÜL ETMEZ

Ülkemizde ekonomik şartların bozulduğunu ve bu nedenle vatandaşların daha ucuz ve hesaplı olduğu için böyle durumlara düştüğünü belirten Çakmak,  şöyle konuştu: “Bölgemize Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen rakılar oluyor. Ancak bu rakılar sahte değil bu ülkelerin ürettikleri rakılar.  Kaçak olarak bir şekilde geliyor ve burada piyasada satılıyor. Halkımızda kaçak olan bu rakıya kendi içkimiz pahalı diye rağbet gösteriyor.  Bizim şu an piyasada 1 litre rakımız 94-100 lira iken aynı rakı gümrükte 50 liraya satılıyor. Bu tip şeyler, sahte rakı, sahte şarap, sahte bira bizim bölgemize girmez, giremez.  Çünkü bizim esnafımız buna tenezzül etmez.  Bu konuda esnafımıza da, halkımıza da, emniyet güçlerimize de güveniyorum.  İnsanlarımız, ekonomik şartları ne olursa olsun tüketici olarak halkımız da esnafımız da itibar etmez, tenezzül etmez”

DUYARLI OLUNMALI

Sahte içki üretip satanların cinayet işlemeye teşebbüs etmiş gibi olduklarını da ileri süren Çakmak, son olarak şunları söyledi:  “İşledikleri suç asla cezasız kalmamalı.  İnsanları maddi çıkar sağlayarak kasıtlı bir şekilde öldürmekle yargılanmalılar. Devletimiz gerekirse kanunlarını yenilemeli. Maddi çıkar için hiç kimse insan sağlığı ile oynamamalı. Yine de halkımızı ve esnafımızı bu konuda duyarlı olmaları konusunda uyarıyorum.”