HABER MERKEZİ

Yenimuhacir Beldesi’ndeki Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın ne yapmaya çalıştığını soran Çalışkan şunları söyledi: “Yenimuhacir, hayvancılıkla uğraşan bir beldemizdir. Yaklaşık 11 bin tane küçükbaş, 2 bin 200 tane büyükbaş hayvanımız var. Günlük 12 bin ton süt üretimimiz bulunuyor. Kısacası, Edirne bölgesinde iyi seviyedeyiz ancak, birileri neden hayvancılığın önünü kesmek istiyor? Hayvanların tarım arazilerine girmesine izin verilirken, neden Yenimuhacir’da yasaklanıyor? Mer’a alanlarının gübrelenmesine neden vesile olunmuyor? Bunu anlamak mümkün değil. Yenimuhacir’da toplam 22 milyon lira gibi bir geliri olan belde de hayvancılık neden öldürülmek isteniyor?”

YANLIŞ KARARLAR ALARAK İNSANLARI SÜRTÜŞMEYE DOĞRU YÖNELTİYOR

Şükrü Çalışkan sözlerine şöyle devam etti: “Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yanlış kararlar alarak insanları sürtüşmeye doğru yöneltiyor. Geçen yıl AK Partili bir arkadaşımızın dışarıda ikamet etmesi nedeniyle tarım alanında sıkıntı yaşandı. Ayrıca 2014 yılında bir korucu arkadaşımız siyasi düşüncesi nedeniyle işten çıkartıldı. Korucu arkadaşımızın alacağı para 12 bin 430 liraydı. Arkadaşımız parasını alamadığından ötürü mahkemeye başvurdu ve 35 bin lira ödenmesine karar verildi. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı zamanında neden 12 bin 430 lira ödemedi de şimdi 35 bin lira ödemek zorunda kalıyor? AK Parti olarak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı vatandaşımıza hizmet etmek için göreve davet ediyoruz.”

BELEDİYEYİ VE ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLIĞI’NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Yenimuhacir Belediyesi’ni eleştiren Çalışkan sözlerini şöyle tamamladı: “Bayraktepe’de, Yenimuhacir’e yakışır bir çalışma yapılmıştı. Dağa taşlarla ‘Atam izindeyiz.’ şeklinde yazı yazılmıştı. O taşların boyanması gerekiyor. 4 teneke boyaya orası boyanır. Eğer Yenimuhacir Belediyesi’nin 4 tekene boya almaya parası yoksa AK Parti Belde teşkilatı olarak bu göreve talibiz. Ayrıca Bayraktepe’de 2 tane bayrak direği vardı ancak bayraklarımız asılı değil. Biz Yenimuhacir’da kaynakların ve bütçenin doğru kullanılmasını istiyoruz. Kısacası belediyeyi ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı göreve davet ediyoruz.”