HABER MERKEZİ

Saat 17.30’da düzenlenen törene Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan, Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Andaç Gedik, Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooeperatifi Başkanı Abbas Kılıçaslan katıldı.

Tören öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, “Benim  başkanlığını yürüttüğüm ESTAB tarafından hazırlanan Rüzgarın Çocukları Projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Sosyal hizmetli bir proje olduğu için  hibe aldık. Projenin içersinde cankurtaran eğitimi veriyoruz. Kulübümüz Türkiye Yelken Federasyonu tarafından tescil edildi. TÜYEP Programını uygulayacak bir kulüp olduk. Kulübümüzü hem bölgemizi tanıtmak, deniz, kum, güneş dışında su altı ve su üstü sporları geliştirme niyetimiz vardı. Bildiğiniz gibi burada birçok kez windsurf ve yelken yarışları yaptırdık. Tanınmış windsurfçuleri getirdik, hatta 3 kez Türkiye Yelken Yarışmalarının ayaklarını Erikli’de gerçekleştirdik.  Bu yarışmalara verdiğimiz aranın ardından kulübümüzü geliştirmeyi hedefledik. Son yaptığımız Rüzgarın Çocukları Projesi’nde de cankurtaran eğitimleri dışında 54 adet yelken ve board bunları koyacağımız konteynerler ayrıca cankurtaran hizmeti verirken de olası bir boğulma olayına karşın 100 beygir gücü olan bir sürat teknesi de aldık. Bunlarda kulübümüze dahil olduğunda daha güçlü bir kulüp olmuş olduk. Sizler gibi kursiyerleri burada gördükçe, hepiniz pırıl pırıl insanlarsınız keyif alıyorum. Bu projeyi hazırladığımız için ekibimizle birlikte mutlu olduk. İyi günlerde kullanın. Sayılarınız artar, umarım demiyorum keyfinizin olduğunu görüyorum. Rüzgarımız oldukça siz bu sporumuzu burada yapacaksınız. İstanbul’a çok uzak değiliz. Buraları bilenler uçakla bu sporu yapmak için gideceklerine Erikli’yi tercih edeceklerdir. İstanbul’da yelken ve windsurf sporunu yapmak isteyenler hafta sonları rüzgar notlarına bakarak 250 kilometre sonra bu sporu burada yapabilirim diyerek Erikli’ye gelebilirler. Bunlar biraz zaman alana şeyler yavaş yavaş tanınacağız. Bu projenin son ayağı olan Cankurtaran eğitimine katılan arkadaşlarımıza eğitim sertifikalarını vereceğiz. Bronz cankurtaran sertifikasını alanlar havuzlarda görev yapabilirler. Gümüş cankurtaran sertifkasını alanlar ise hem havuz da hem de sahillerde görev yapabilirler. 6 gün süren eğitim sonucu bu arkadaşlarımız bu belgeleri almaya hak kazandılar. Kendilerini kutluyorum. “ dedi.

Özcan daha sonra Bronz ve Gümüş Sertifika belgesi almaya hak kazanan; Yusuf Can Gültekin, Huri Özüm Öner, Ahmet Akın, Sara Negizade, Atılay Köseler, Emir Semerci, Cihan Bayraktar, Burak Arıcan, Alpcan Dinç ve Sadi Rıza Ceylan’a belgelerini takdim etti.

Tören C ankurtaran belgesi alan kursiyerler ve windsurf kursiyerleri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ