Emekli Öğretmen Cavit Deniz, dün yaptığı açıklamada; 1 Kasım erken genel seçimlerine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Seçimlere çok az bir zaman kaldığını ancak, siyasi partilerde hiçbir hareketliliğin henüz yaşanmadığını kaydeden Deniz, “Partiler, 7 Haziran seçimlerinde tüm enerjilerini boşaltılar. Şuanda, aküler boş durumdadır. Aküler, Türkiye ve bölge sorunlarının çözüm önerisi yönünde boştur. Ayrıca, Türkiye’de siyaset pahalılaştı. Bunu da, göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

 AKP, TÜCCARDAN YANA OLAN VE ÜRETİCİYİ ÖTELEYEN BİR KİŞİYLE SEÇİME GİRİYOR

Erken genel seçimin yapılacağı 1 Kasım tarihine az bir zaman kaldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Deniz, şöyle konuştu: “CHP Edirne’de aynı milletvekili adaylarıyla seçime giriyor. AKP’nin ne yaptığı burada önemlidir. AKP, 7 Haziran seçimlerinde Şemsettin Emir’i birinci sıraya koyarak, vekil seçilmesini sağladı. Bu kez AKP, temayül yoklamalarında bile öne çıkmayan kişileri listeye koyduğunu gördük. Bu AKP’nin tabanında rahatsızlık nedeni olarak algılanmaktadır. AKP’liler, ‘Bize temayül yoklaması neden yaptırdınız?’ diye yükselen sesler var. AKP; tüccardan yana ayçiçeği piyasasını ayarlayan, üreticiyi öteleyen ve zarar ettiren kişiyle halkın önüne çıkıyor. Bunu fatura etmek halka düşmektedir. Ama unutulmamalıdır ki, Edirne’deki seçmenin yüzde 100’ünün ortak paydası ayçiçeğidir. AKP, 1. sıraya 120 bin seçmene sahip Edirne merkezden bir aday konulurken; 2. ve 3. sıralara ise, 60 binin üzerinde bir seçmene sahip Keşan’dan adaylar konuldu. Bu durum Edirne’deki diğer ilçelerde ciddi bir memnuniyetsizlik yaratmıştır. Bu durum AKP’nin handikabı olacaktır. Ayrıca, 3 vekil çıkaracaklarını iddia edenler, 1’i kurtarmanın telaşı içerisinde olduklarını ifade ediyorlar. Çünkü 1. sıra adayı olan Rafet Sezen’e ciddi bir tepki var.” 

7 HAZİRAN’DAN BUYAN NE DEĞİŞTİ?

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin ve CHP’nin de, 3 vekil çıkaracağı yönünde söylemlerinin olduğuna kayıt düşen Cavit Deniz, “AKP ve CHP’de, 3 vekil konusunda hayal görmektedir. Siyasetçi iddialı konuşmak zorundadır ancak, 7 Haziran’dan bu yana ne değişti ki, 3-0 iddiasında bulunuyorlar. CHP’nin 2 milletvekilinin bunu kamuoyunun önüne koyması gerekiyor. Edirne ve bölge için ne yaptılar? Sizin ve partinizin ilgi odağı olması için her koşullar lehinizdeyken, bir şeyler yapabildiniz mi ki, 3-0 diyorsunuz? CHP, bölgenin sosyo-politik yapısı itibariyle elbette ki öndedir. Dolayısıyla, biraz rahattırlar” dedi.

AKÜLER BOŞ DURUMDA

Seçimlere az bir süre kalmasına rağmen partilerde halen bir hareketliliğin olmadığını dile getiren Deniz“Partiler, 7 Haziran seçimlerinde tüm enerjilerini boşaltılar. Şu anda, aküler boş durumdadır. Aküler, Türkiye ve bölge sorunlarının çözüm önerisi yönünde boştur. Ayrıca, Türkiye’de siyaset pahalılaştı. Bunu da, göz önünde bulundurmak gerekiyor” diye konuştu

SİYASİLERE GÜVEN DUYULMUYOR

Türkiye’de yapılan anketlerde, siyasilere güvenin en son sıralarda yer aldığını aktaran Cavit Deniz, şunları söyledi: “Siyasilere güven şu anda, yüzde 17 seviyelerindedir. Bu durum Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir risktir. Türkiye’de; Türkçülük, Kürtçülük ve din kavramları dışında siyaset yapma olanağı yoktur” şeklinde konuştu.

Deniz, sözlerinin sonunda, Edirne’de, herhangi bir siyasi partiye ekstra bir oy artışı ve yönelme olacağına inanmadığını da söyledi.