DSP eski Basın Sözcüsü Cavit Deniz, Keşan’a doğalgaz getirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Keşan’a doğalgaz getirilmesini siyasilerin mi yoksa bürokratların mı getirmek istediğinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Deniz: “Keşan’da siyaset bürokrasinin kuyruğuna takılmış bir durumda. Aslında Edirne ve Keşan’da sorgulanması gereken asıl şey; siyasetin mi yoksa bürokrasinin mi önde olduğunu tartışmak” dedi.  Deniz, Keşan’da günde 50 kuruş bile geliri olmayan en az 10 bin insan bulunduğunu da kaydederek bu nedenle doğalgaz abone bağlantı ücreti yatırılması konusunda yeterli sayıya ulaşılamayacağına inandığını da söyledi.

SİYASET ÇÖZÜM ÜRETME MERKEZİDİR

Devletin hizmet getirme anlamında doğalgazın Keşan’a getirilebilecek en önemli hizmet olduğunu belirten Deniz, “Ancak doğalgazı Keşan’a siyasilerin mi, bürokratların mı arzuladığı ve çaba sarf ettiği konusunda bir trafik karmaşası var. Siyaset, hizmet konusunda tıkanılan noktada müdahale ederek çözüm üretme merkezidir.  Ama gelin görün ki bizim siyasiler Keşan’da kendilerinin doğalgaz abone bedellerini toplu halde yatırmalarının ve bu konuya sahip çıkma güdüsü ile hareket ettiklerini kamuoyuna açıklayabilmekteler. Oysa her vatandaş gibi onların da doğalgaz abone bedellerini yatırması normal.” dedi.

Bürokrasi anlamında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in Keşan’a doğalgaz getirilmesi anlamında yoğun bir çalışmasının görüldüğünü söyleyen Cavit Deniz, şöyle konuştu: “Keşan ve Edirne Organize Sanayi Bölgesi’ni doğalgaz getirilmesi adına Zorlu Grubu’na ziyarete gidiyor. Burada beraberinde Edirne Belediye Başkanı ve Edirneli sanayiciler var ama Keşan’dan kimse yok. Söz konusu 60 bin nüfuslu bir ilçeyse Keşan’daki siyasiler bu durumu sorgulamadılar mı? O zaman Keşan da siyaset bürokrasinin kuyruğuna takılmış bir durumda. Aslında Edirne ve Keşan’da sorgulanması gereken asıl şey; siyasetin mi yoksa bürokrasinin mi önde olduğunu sorgulamak gerekir.”

KEŞAN’DA GÜNDE 50 KURUŞ KAZANMAYAN 10 BİN KİŞİ VAR

Vali Şahin’in, Keşan’daki toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede kişi başı milli gelirin 14 bin TL olduğunu söylediğini aktardan Deniz, “Bu rakam nereden alınmıştır, nedir onu merak ediyorum. Çünkü bu ilçede günlük 50 kuruş civarında geliri olmayan 10 bin civarında insan var.” dedi.

Doğalgaz abone bağlantı bedeli yatırma sayısına ulaşılamayacağı kanaatinde olduğu yönünde görüş açıklayan Cavit Deniz, şöyle devam etti: “Şöyle bir baktığımızda Türkiye’nin en yoksul yeri Trakya ve doğal olarak da Keşan ve Keşan’da yaşayanlardır. <İstatistikler yalan söyler> genel doğrusu yönünde düşünüldüğünde, afakî rakamlar gerçeği yansıtmaz. Sayın Vali Bey’in kişi başına 14 bin TL’lik geliri söylemesi ama bu kişilerin borçlarının ne kadar olduğu konusunda suskun kalması dikkat çekicidir. Bu kişilerin oraya buraya bankalara ne kadar borçları vardır?”

KEŞAN KONUŞUR BAŞKASI KAPAR HİZMETİ

“Devlet hizmeti getirir ve satar.” diyen Deniz, şöyle konuştu: “Şirket burada arz eder, insanlar alır. Doğalgazın üzerinden 20 yıla yakın süredir Keşan’da siyaset yapılıyor. Kimisi vana bırakıldı dedi fos çıktı. Kimisi belediyeyi suçladı ve siyaset yaptılar. Siyaset dumanına insanları çektiler. İnsanlar da dumandan olumsuz etkilendi, tıkandı ağzını açmıyor. Aslında gerçekçi olmak gerekir. Onun ötesinde sadece haftalık toplantılar yapılmalıdır, bu hizmet gelmelidir. Ancak sonuç alıcı olup olmayacağını önceden öngörmek gerekir. Amaçlanan sayıya ulaşılmaz. Hizmet gelir. Çağdaş yaşamın bir parçası olan doğalgaz Keşan’a gelmelidir ama insanların ekonomik durumu ortada. Dışarıdan görüldüğü gibi değil. İddia ediyorum, istatistikler yalan söylüyor. Sayın Valiyi de bu konuda yanıltmıştır. Doğalgazın Keşan için gerekli olduğunu düşünüyorum ama gelmesi için siyasetin bürokrasinin kuyruğuna takılmışlıktan kurtulması gerekir. Siyaset her şeyin üzerindedir. Siyasi kurumlar bu işi başarır. Yeter ki içtenlikli olsunlar. Ama bugünkü gibi bürokrasinin kuyruğunda hizmet alma işini yapmak için ayrılması gerekir. Keşan konuşur hiçbir şeyi halletmedi, halledemez. Keşan konuşur, hizmeti başkaları kapar.”