Keşan Avcılar Kulübü Derneği Başkanı Hakan Çevikel, dün yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınayarak olağanüstü hal yasasında, 2016-2017 sezonunda avlanmayı olumsuz etkileyecek herhangi bir yasal engel olmadığını belirtti.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde şehit olan tüm vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı dileyerek açıklamasına başlayan Çevikel, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet; şehit yakınlarına da, sabır diliyorum. Ayrıca, PKK terör örgütüne karşı mücadele eden ve şehit olan Keşanlı Ahmet Can ağabeyimize de, Allah’tan rahmet; kederli ailesine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

MİLLETİN GÖSTERDİĞİ İRADE TAM ANLAMIYLA BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Hakan Çevikel, ülkenin zor günlerden geçtiğini dile getirerek “Bu zor günleri de, milletimiz atlatacaktır. 15 Temmuz’da ve sonrasında milletin gösterdiği irade tam anlamıyla bir kahramanlık destanıdır. Bu kadar cesur ve asil bir milletin mensubu olmak bizler için gurur verici bir durumdur. Hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde engellenmiştir. Eğer milletimiz sahada olmamış olsaydı, bugün bir dikta ya da sıkıyönetimin altında yaşıyor olacaktık. Milletimiz sayesinde, hain kalkışma engellenmiş oldu. Ceza kanunumuzda, darbe girişiminin cezası idamdı ancak, bugün müebbet hapistir. Bu suçu ve darbecileri övmekte vatana ihanettir. Bu tip söylemlerde bulunan insanların, en yakın emniyet müdürlüğüne ve cumhuriyet savcılığına ihbar edilmelidir. FETÖ terör örgütüne üye olan herkesin tek tek belirlenip temizlenmesi gerekiyor.”  dedi.

SEZONUNU ETKİLEYECEK HERHANGİ BİR HÜKÜM YOK

Ülkede yaşanan olaylardan ötürü olağanüstü hal ilan edildiğini söyleyen Çevikel, “Avcılarında 2016-2017 yılı av sezonuyla ilgili kafalarında soru işaretleri oluştu. Avcılar, ‘acaba avlanma yapabilecek miyiz?’ diyor. Tüfekle avlanıp-avlanamayacaklarını yönünde derneğimize birçok soru sorulmaktadır. Konuyla ilgili olarak, Milli Parklar İl Müdürüyle görüştüğümüzde kanun hükmü kararnamelere bakıldığında, 2016-2017 yılı avlanma sezonunu etkileyecek herhangi bir hüküm yok. Bundan sonra da, olacağını düşünmüyorum. Bundan ötürü de, avcıların avlanma pullarını almaya davet ediyorum. Tüm avcıların bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum.”  şeklinde konuştu.

İZİNLERİ OLDUĞU MÜDDETÇE AVLANABİLECEKLER

Hakan Çevikel,  dernek olarak, avcılık kursu açacaklarını da belirterek şöyle devam etti: “Kurs için az bir kontenjanımız bulunmaktadır. Avlanma belgesi almak ve kursa katılmak isteyenlerin derneğimize başvurmaları gerekmektedir. Dolayısıyla, olağanüstü hal yasasında, avlanmayla ilgili herhangi bir hüküm yoktur. Avcılarımız, avlanmak için pul aldıkları sürece ve avlanma izinleri olduğu müddetçe avlanabilecekler. Herhangi bir yasal engel yok.”