HABER MERKEZİ

Dernek olarak 16 Mart 2018 tarihinde olağan genel kurulunu yaptıklarını hatırlatan Çevikel, şunları söyledi: “Genel kurulda üyelerimiz yeniden bizi göreve layık gördüler. Bizleri yeniden göreve getirdikleri için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerin tüm çabası, 1960’lı yıllarda kurulmuş olan bu kulübün çok daha iyi yerlere gelmesi adınadır. Hiçbirimizin koltukta kalma gibi bir sevdası yoktur. Rahmetli Kenan başkanımızı da anmak istiyorum. Onun döneminde yönetimine dahil oldum ve onunla çalışma fırsatım oldu. Onun sayesinde avcılık camiasını tanıdım. Daha sonra Özcan Başkanımızla birlikte çalıştık. Daha sonra da görev bize nasip oldu.”

DERNEĞİMİZE BİR MÜLK KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Hakan Çevikel sözlerine şöyle devam etti: “Rahmetli Kenan Başkanımızdan itibaren üyelerimizden topladığımız aidatlarla birikim yapma yolunu seçtik. Bizden önceki yöneticilerimiz bizlere bir mülk bıraktılar. Bizlerde onlarla gibi derneğimize bir mülk kazandırmayı hedefliyoruz. Dernek olarak, harcama yapmadan işleri sıkı tuttuk ve iyi birikimimiz var. Keşan Belediyesi olmak üzere birçok kuruma arazi satın alma konusunda müracaatlarımız başladı. Araziyi sadece poligon olarak düşünülmemeli. Biz, köpek oteli, köpek yetiştirme alanı, üyelerimizin aileleriyle bulaşabileceği bir alan kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca hayvanseverin şehir dışına çıktığında güvenle bırakabileceği bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bizim ihtiyacımız 3 bin-4 bin metrekarelik bir alandır. Biz dernek olarak satın almak istiyoruz. Böyle bir mülkü olan Keşanlılar varsa satın alma konusunda açığız. Derneğimizin birikimlerini doğru yolda harcama gayreti içerisindeyiz. Hedefimizi inşallah gerçekleştiririz.”

AV BEREKETİ AÇISINDAN KÖTÜ BİR YIL OLDU

Avcılıkla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevikel, sözlerini şöyle tamamladı: “Avlanma açısından kısır bir sene oldu. Kış mevsimi yaşanmadığı için avcılık yeterince yapılamıyor. Ayrıca su maymunun bölgemizde artış göstermesi av popülasyonuna önemli zararlar gösterdi. Av bereketi açısından kötü bir yıl oldu. Yeni av sezonu önümüzdeki ağustos ayı başlayacak ve mart ayının sonuna kadar uzatılması için dernek olarak tekliflerimiz olacak.”