TOKİ'ye bağlı Emlak Yönetim Hizmetleri Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Nuh Kurt, Beyendik, Yenimuhacır ve Yukarı Zaferiye TOKİ konutlarıyla ilgili olarak inceleme ve çalışmalarda bulunmak üzere dün Keşan'a geldi.

Nuh Kurt, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, TOKİ Beyendik Konutları Site Yönetimi Pınar Çelik ve Yukarı Zaferiye TOKİ Konutları Site Müdürü Ebru Öztekin ile birlikte çalışmalarla ilgili olarak istişarede bulunmak amacıyla, saat 11.30 sıralarında, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel'i ziyaret etti.

TOKİ yöneticilerinin işlemlerini tamamlayıp, konutları hak sahiplerine teslim ettikten sonra işin devamını da takip ettiklerini belirten Çevikel, Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Konutlarda eksikler ve sıkıntılar ile konut ihtiyacı konularında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Toplu Konut İdaresi'nin bölgedeki yatırımları devam edecek. Keşan'ın bir çok şeye ihtiyacı var. Keşan birçok şeye layık. Hükümetimiz Keşan'a olan hizmetlerini devam ettiriyor, bizler bunların takipçisi olacağız.” dedi.

Basın mensuplarının “TOKİ konutları tamamlandıktan sonra, sitenin yönetimi hak sahibi TOKİ sakinlerine neden bırakılmıyor?” sorusunu yanıtlayan Kurt, ise, 10 ile 20 yıl arasında ödeme planları ile satın alınan konutlardaki insanların, konutlarda sadece oturma hakkı sahibi olduğunu ve konutların ödemeleri bitene kadar TOKİ'ye ait olduğunu söyledi.

TOKİ sitelerinde bulunan hak sahiplerinin %51'inin alacağı karar ile TOKİ'nin, yönetimi hak sahiplerine de bıraktığını dile getiren Nuh Kurt, Türkiye genelinde bazı TOKİ konutlarındaki site yönetimlerini hak sahiplerinin kendilerine bırakıldığını ancak %90'nın yönetmede zorluk çektiğini ve yönetimi yeniden TOKİ'ye geri bıraktıklarını söyledi.

KURT: TOKİ KENDİSİNİ DENETLİYOR

İpsala TOKİ Konutlarını örnek olarak gösteren Kurt, Oradaki hak sahipleri de sitelerini kendileri yönetmek istedi ve yönetimi kendilerine bırakıldı. Şu anda kömür alamadıkları için kaloriferler yanmıyor. Onun için yönetimin TOKİ'ye bırakılması daha güvenceli. Kömürcüden kömür isteyen kişi TOKİ yönetimi olunca kömür anında geliyor. Ve alınan aidatlar ile giderleri TOKİ kendisi denetliyor. Onun için daha önceden 100 liraya aldığın kömürü 90 liraya aldığında bile TOKİ hesabını soruyor. Nasıl oldu da daha önce bu paraya almıştın şimdi neden bu kadara aldın? diye. Onun için yönetimin TOKİ'nin elinde olması her zaman avantajdır.” dedi.

Beyendik TOKİ konutlarındaki bazı sıkıntılara çözüm üretme aşamasında Beyendik Belediyesi'nden büyük destek aldıklarının altını çizen Nuh Kurt, bu konuda Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu'ya teşekkür etti.