Aşağı Zaferiye Mahallesi Sakinlerinden Gürel Serin, 0533 147 74 24 nolu WhatsApp haber hattımıza haber değeri olduğuna inandığı fotoğraf ve fotoğrafların yanında olayı anlatan bir metin yolladı. Serin, Edirne-Çanakkale (Efes Yolu) yoluna paralel Alaattin Önen Caddesindeki çevre kirliliğine dikkat çekerek, yetkililerden önlem almalarını istedi ve çözüm yolları önerdi. 

Serin’in WhatsApp hattımıza gönderdiği metin şöyle:

“Gönderdiğim fotoğraflar Edirne-Çanakkale yolu Keşan Alaattin Önen Caddesi arasında  kalan işlek bir cadde.

Keşan konumu gereği Avrupa’ya açılan kapının kilidi. Aynı zamanda Avrupa’nın da Asya’ya açılan kapının eşiği. Bu durumda kapının neresinden bakarsak bakalım Keşan ön plana çıkıyor. Burada biz vatandaşlara düşen görevler de Keşan’ı daha sonra ilimizi ve ülkemizi örnek olacak şekilde korumak ve bizden sonra gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmak. Toplum olarak ekonomik, aile baskısı v.b sebeplerden eğlence yerlerini kullanmayıp yollarda, sokak aralarında, sotelerde içmek ve bunun sonunda da alkolün etkisiyle çevreye verilen zarara bakmadan davranışlar sergilemekteyiz.

İşte burada bahsedeceğim konu da bu. Edirne-Çanakkale yolu Keşan Alaattin Önen Caddesi arasında kalan işlek bir cadde. Yerel yönetimlerimiz bu yola paralel güzel yeşillik alan inşa etmiş ve yaz-kış çok güzel yeşillik ve gülleri, bu güllerin arasında sabahtan akşama spor yapan vatandaşları var. Ama bunu baltalayan bu güzelliğe çirkinlik katan kendini bilmez vatandaşları da var tabi’ ki. Özellikle hafta sonu akşam saatleri, gece 03.00’e kadar yolda araç içerisinde/dışarısında alkol almak, yüksek sesle müzik dinlemek ve alınan alkolün şişelerini/poşetlerini çevreyi kirletecek şekilde sağa sola savurmak ve cam olanlarını da kırmak suretiyle çevreye kalıcı zarar vermek ön sırada bulunuyor.

Kara Yolları Bakım işletme Özel şirketi bu yolun şarampol ve menfezlerinin temizliğini düzenli olarak yapmakta ama pisliği yine belediyenin yoluna yığmakta günü kurtarmakta. Bu konuda belediyeye konuyla ilgili şikâyetler gitmesine rağmen halen devam etmekte.

Gecenin geç saatlerinde aracını modifiye yaptırmış sürücülerimiz Enez kavşağı ile Sanayi kavşağı arasında sürat ve egzoz ses yarışması yapmakta.

Ben burada ilk önce vatandaşlarımıza sesleniyorum. Her ne sebep olursa olsun alkol alarak kendine zarar veriyorsun, aldığın alkolün etkisiyle yüksek sesle müzik dinleyerek çevrede yaşayan vatandaşlara zarar veriyorsun, çöpünü olduğun yere bırakıyorsun ve insan eliyle temizlenmediği sürece doğadan temizlenmeyen cam şişeleri kırıp çevreyi kirletiyorsun.

Bu yazım aynı zamanda ihbardır:

Alkollü araç kullanmak, çevrede yaşayan sakinleri rahatsız etmek. Karayolu şirketine müdahale edilmezse 1-2 sene sonra kara yoluyla belediye yolu arasında sıra dağ oluşacak, Yeşil alan cam kırıklarından geçilmeyecek, Çevrede yaşayan vatandaşlar ile sarhoşlar arasında harp çıkacak.

Çözüm :

Denetim yapılarak bu yolda alkol almalarına engel olunmalı. Modifiyeli araçların yarışmalarına engel olunmalı. Kırılan cam şişeler temizlenmeli. Kara yolları temizlediği

Gönderdiğim fotoğraflar Edirne-Çanakkale yolu Keşan Alaattin Önen Caddesi arasında (yol var ancak isim yok, bana göre Piizci yolu, Cad, Sok, vb.) kalan işlek bir cadde."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ